12 tappra föll!

Foto: Kent Lundqvist

Ett starkt decimerat och tappert Lokomotiv Grillby IBK föll knappt hemma mot tabelltvåan Borlänge i Herrtvåan.

– Ja, idag var vi underbara underdogs och gör en riktigt bra match med tanke på förutsättningarna, berömmer Lokets-tränare Peter Kokocha.

Med endast 12 spelare till start (11+1) där en av utespelarna var målvakten Emil Ekström ställde Loket en ärlig fråga till tabelltvåan Borlänge. Under den första perioden spelade hemmalaget smart och taktiskt vilket gjorde gästerna frustrerade och gav en matchbild som var av finalkaraktär med mycket heta känslor.

Gästerna skulle ta ledningen med 1-0 genom Albin Högman på en omställning med 7,31 spelat. Hemmalaget gnuggade på och vaskade också fram chanser och med 15,26 spelat kom så också en rättvis kvittering. Rikard Posta svarar för en bollstöld och knäpper dit 1-1 bakom e chanslös Markus Hedberg i gästernas mål.

– En mycket bra genomförd period där vi ligger rätt i våra positioner och spelar smart med boll, konstaterar Kokocha.

I mellanaktens inledning spelar Loket fem mot fyra och i svansen på den utvisningen så renderar ett bra frislag i att Posta kan trycka in 2-1 för Loket. Tyvärr så blir hemmalaget lite för naiva efter det målet och kliver på för mycket offensivt och tappar därmed tryggheten defensivt vilket skulle kosta en utvisning. Då kvitterar gästerna. Högman skickar upp en projektil i krysset till 2-2.

Resterande av perioden är det mycket Borlänge som sätter tryck på hemmalaget som får slita ont för att försvara sig. Det skulle till slut resulterar i att gästernas Jonathan Sundberg efter snyggt spel överlistar dagens bäste spelare i Lokets mål – Pontus Palmqvist.

– Vi tappar huvudet lite här i andra efter ledningsmålet och blir på tog för offensiva vilket straffar sig, medger Kokocha.

I den tredje perioden ser Borlänge ut att punktera matchen med att gå fram till en 5-2 ledning mot ett tillsynes slutkört Loket. Men då visar Hemmalaget moral och kampvilja. Thomas Kock reducerar till 3-5 och Emil Ekström styr in 4-5 med 5,07 kvar att spela av matchen.

Loket jagar sedan en kvittering, men lyckas inte och Borlänge kommer undan med hjärtat i halsgropen.

– Nära nära, men tyvärr är vi lite för lätta i offensiven. Skulle behövt någon spelare till som kunde hota på riktigt. Alla gör det bra idag och framför allt Palmqvist i målet som var heroisk, hörde till och med Borlänge säga – Vad är det där för målvakt egentligen, skrattar Kokocha avslutningsvis.

Lokomotiv Grillby IBK – IBF Borlänge 4-5 (1-1,1-2,2-2)

Skott: 17-34 (5-9,5-14,7-11)

Målen,
Period 1: 0-1 (07:31) Albin Högman, 1-1 (15:26) Rikard Posta.
Period 2: 2-1 (24:07) Rikard Posta, 2-2 (28:52) Albi Högman, 2-3 (33:30) Jonathan Sundberg.
Period 3: 2-4 (40:21) Lukas Borg, 2-5 (41:36) Viktor Fredriksson, 3-5 (42:27) Thomas Kock, 4-5 (54:53) Emil Ekström.

Publik: 76

Spelarbetyg Loket:


Pontus Palmqvist


Rikard Posta


Thomas Kock/Dennis Eriksson Brown

Herrtvåan >>>

Lämna ett svar