Andra raka för EIS!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IS tog sina andra seger som nykomling i Herrfemman borta mot IFK Uppsala

Det skulle komma att bli en match med två ansikten. I den första halvleken var hemmalaget IFK det klart bättre laget och tar också tidigt ledningen. I den 13:e matchminuten så håller sig Prince Sikiya framme och gör 1-0 bakom EIS-målvakten Henrik Sundberg Sonfors.

Resterande av halvleken handlar mycket om hemmalaget som går på knock. EIS sliter på bra och kan gå till halvtidsvila med ”bara” ett 0-1 underläge där avslutningen ändå påvisade en vi förändring i matchbilden.

– IFK Uppsala startade klart bäst och gav oss ingen tid för något organiserat spel och de tog även rättvist ledningen med 1-0 och det var i underkant. I slutet av första halvlek började IFK Uppsala tappa momentum och bjöd in oss i matchen, berättar EIS-tränaren Patric Lindblom.

I den andra halvlekens inledning blir det påtagligt vad den sista delen av första påvisade. Hemmalaget hade nu sprungit sig trötta och tappar allt i spelet. EIS tar över och kan med 8 minuter spelat kvittera. Det är måltjuven Kushtrim Trimi som håller sig framme och gör 1-1.

Nu är matchbilden den att EIS ligger på för mer, men får slita för det. Det skulle dock inte hålla för IFK hela vägen. Med 82 minuter spelat av matchen så håller sig Trimi framme igen och gör 1-2 och innan matchen är över så fastställer Jonathan Eklund slutresultatet till 1-3.

– I andra halvlek var det ombytta roller men skillnaden var effektivare avslut, vilket gav oss segern, avslutar EIS-tränaren.

IFK Uppsala 2 – Enköpings IS 1-3 (1-0)

Målen: 1-0 (13) Prince Sikiya, 1-1 (53) Kushtrim Trimi, 1-2 (82) Kushtrim Trimi, 1-3 (86) Jonathan Eklund.

Varningar: 2-3


Lämna ett svar