Andra raka för ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: Trots en drömstart fick ESK Hockey det svettigt borta mot Segeltorps IF.

ESK fick en drömstart på bortamatchen mot SIF där Daniel Andersson tar pucken i egen zon och trollar sig igenom och gör 0-1 redan efter 29 sekunder spelat. Efter det så är det bra spel fram till knappa 10 minuter är spelat då hemmalaget får matchen dit de vill med mer av böljande hockey.

– Ja, det var helt okey fram till 6-7 minuter spelat och vi får ju också en bra start. Sedan blir det sämre och vi faller in i deras mer böljande hockey, medger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Det skulle också ge hemmalaget utdelning. Inom loppet av mindre än två minuter så vänder SIF på steken när Yucel Johannes kvitterar efter en soloprestation och Oskar Ahlholm gör 2-1. ESK skulle dock komma tillbaka innan periodvila och kvittera till 2-2 genom Wilmer Lindblad efter bra förarbete av Gustav Lindberg och Jesper Bärgård.

– Det var som helhet ingen bra period av oss där vi spelat för stort och ger SIF möjligheterna att kontra på oss. Det var dock inget mot vad vi gjorde i den andra perioden.

I mellanakten blev det ingen bra hockey. Det böljade mest hela tiden och det var ingen riktig ordning alls i spelet. Perioden slutar 0-0 och matchen stod verklige och vägde.

– Vi var inte alls nöjda så långt med vårt spel och valde då att tighta hem i spelet och spela mer vårdat i den tredje och sista perioden.

Det skulle också vara melodin för att få kontroll på matchen för nu tar ESK över. Det blir mycket ESK som trycker på för ett ledningsmål. Det skulle dock dröja till det var spelat 11,17 av den sista perioden. Det är Lindberg som fångar upp en sargretur och trycker in 2-3 och det var också ett resultat som stod sig matchtiden ut.

– Mycket bättre här i tredje perioden där vi tar över. Känslan var att vi låg närmare fler mål än att SIF skulle kvittera. Skönt att ta en trepoängare i en jobbig bortamatch där vi kanske inte kommer upp i den nivå i spelet som vi vill, avslutar ESK-tränaren.

Segeltorps IF – ESK Hockey 2-3 (2-2,0-0,0-1)

Skott: 33-32 (14-11,12-5,7-16)

Period 1: 0-1 (00:29) Daniel Andersson, 1-1 (12:35) Yucel Johannes, 2-1 (14:21) Oskar Ahlholm, 2-2 (17:30) Wilmer Lindblad.
Period 2: X
Period 3: 2-3 (51:17) Gustav Lindberg.

PIM: 10 (4:2:4) – 10 (2:4:4)

Lämna ett svar