André Witt är EM & VM klar: ”Det var nervöst att stå på startlinjen”

Foto: Moije

I lördags var André Witt från Enköping iväg till Åkersberga för att springa hinderbana i förhoppning om att kvalificera sig till EM och VM.

Det var 7 grader i luften och lite halvmulet när starten gick vid kl. 10.00. Ett perfekt väder för löpning. Tävlingen André sprang var ett varvlopp där ett varv bestod av ca 9km löpning och 40 hinder där vinnaren är den som gjort flest varv på fyra timmar.

Foto: Moije

– Det var nervöst att stå på startlinjen bland duktiga atleter när det också var min första riktiga tävling för i år. Aldrig heller har jag testat den här distansen på en hinderbana men jag hade bara ett mål med tävlingen och de var att klara fyra varv för att lyckas kvalificera mig till proffsklassen på EM och VM senare i år, berättar André.

Hinderbanan i Åkersberga bjöd på 40 olika hinder där man fick klättra genom rep, bära stockar, klättra väggar, välta däck och krypa mm… Banan gick ut på gärden och upp för backar, men med start och mål inne på Åkersbergas Idrottsarena.

Foto: Moije

André skulle få slita för att nå de uppsatta målen och är nu klar för EM & VM!

– Jag lyckades hålla ett bra tempo de tre första varven och snittade ungefär på 1h/varv och kände mig rätt stark. Höll en bra placering i början som jag tappade lite mot slutet men lyckades ta tillbaka en plats på de sista kilometrarna av sista varvet trots en hel del kramp i benen som höll i sig hela sista varvet och vägrade försvinna helt. Tillslut efter 4:a varv på 5h, 38 km och 160 hinder kom jag in på en 9:e plats och därmed var jag klar för EM och VM i Polen respektive England.

Vad händer nu?

– Nu börjar återigen förberedelserna för dessa tävlingar. Mitt träningsschema framöver kommer innehålla en hel del löpning, över 100km/vecka, funktionell träning och klättring. Jag ska även som PT försöka hjälpa fler att förbereda sig och träna mot sina mål, avslutar André.

Lämna ett svar