Äntligen!

Foto: Kent Lundqvist

Äntligen är det hemmapremiär för Enköpings HF som tar emot HK GP i Herrettans 6:e omgång.

Efter fem raka bortamatcher är det så äntligen dags för EHF att spela hemmapremiär. För motståndet står HK GP från Eskilstuna som är ett farmarlag till Elitlaget GUIF.

– Naturligtvis ska det bli skönt, roligt att få spela hemma, det pirrar alltid lite extra då och på nåt sätt blir det att säsongen kommer igång ordentligt när vi får spela hemma, medger EHF-tränaren Anders Skogäng.

EHF som haft ett spelupphåll på knappa två veckor har lagt en bra träningsperiod bakom sig inför mötet med HK GP.

– Vi har ju haft nästan två veckors uppehåll och i det uppehållet har i vecka 1 tryckt upp intensitet och jobbat med hjärtat, vecka 2 har vi jobbat mer kvalitativt både med försvar och anfall.

Det kommer nästan vara garanti på högoktanig och tempostark handboll idag.

– GP är ett ungt lag med potential och har möjligheten att vädra spelare från Guif, men ser i år ut att hittills spelat med en hyfsat stabil trupp. Jag har uppfattningen att GP bara kör på oavsett resultat jobbar konsekvent med sitt spel och individuella teknik.

Vad kommer krävas för en seger i hemmapremiären?

– Vi behöver bli mer samlade i försvarsspelet för mot GP får vi inte bli glesa, kan vi få till det och att det blir till omställningar samt ett tryggt anfallsspel tror jag vi har goda chanser att vinna matchen, avslutar Skogäng.

EHF erbjuder den som vill på ett försnack på restaurangen ICE kl.13:30 där bland annat Sveriges biträdande förbundskapten – Martin Boqvist kommer stå på scen.

Ändringar i laget:
Ut: Harald Stare. In: Simon Lundgren

Matchstart: EHF vs HK GP 16:00 i Idrottshuset.

Herrettan >>>

Lämna ett svar