Äntligen premiär!

Backresen Martin Lönneberg redo för en ny säsong. Foto: Kent Lundqvist

Idag spelar Nykomlingen ESK premiär i div.2 och det hemma mot Skiljebo SK på Korsängen.

Efter en ”som vanligt” strulig försäsong för ESK är det så äntligen dags att dra på sig matchtröjorna och kicka igång en ny säsong hemma mot SSK. Att starta en säsong som nykomlingar är en spännande och tuff uppgift, men känslan i ESK är bra och man andas optimism.

– Det ser bra ut och det skall bli kul att starta säsongen, säger backresen Martin Lönneberg.

Vad har du för känsla inför den nya säsongen?

– Det ser bra ut och det känns bra i gruppen med många nya som kommit in skapat ny och bra energi. Vi jobbar för ett nytt kontrakt, men jag tror att vi kan bli ett mittenlag i serien om vi får till det defensiva spelet som kommer bli det viktigaste i spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Vad tror du om dagens premiärmatch?

– Vi vet ju en del om SSK och tror att vi har ganska bra koll på dem. Det är viktigt för oss att komma in i matchen och få en bra start där de första 15 minuterna kommer var av stor vikt för utgången med noggrannhet i det defensiva. Jag tror vi vinner, avslutar Lönneberg.

Tränare Martin Andersson är inne på samma linje.

– Vi har bra koll motståndet som kommer med ett spelskickligt lag och vassa kantspelare. Vi har ju en hel del från Västerås i laget så vi känner även till en del svagheter som vi skall försöka utnyttja. Noggrannhet från start är nyckeln till framgång.

Nyheter i truppen:
Förluster:
Adrian Berglund (numera ansvarig för U-laget), Tristan Korras, Victor Wernersson, Bruno dal Monte, Jesper Synnerlöv, Ali Reza och Patrik Lundemo (på väg tillbaka).

Nya:
Målvakten Oscar Nilsson, Sirius, backen Marcus Ytter Linköping, mittfältarna Kevin Custovic, VSK, Derman Dölek, VSK, Hugo Östlund-Rödlund, VSK, Philip Oldin, Sirius, Joel Berhane, Eskilstuna City och anfallaren Felix Ljungberg, Sirius.

Ej tillgängliga: Jonatan Åhlin, Gustaf Persson, Adrian Alan och Philip Oldin.

Matchfakta:
ESK vs SSK 14:00 på Korsängen

Läs också ESK mot premiär >>>

Lämna ett svar