Årets derby på Enavallen.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: I sista omgången av fotbollstvåan är det dags för ett efterlängtat lokalderby mellan Enköpings SK och Fanna BK.

Förutsättningarna inför matchen är att båda lagen måste gå för seger, ESK för att få kvala uppåt och Fanna för fortsatt existens i serien.

-En oerhört svår bortamatch mot ett hårdsatsande ESK med chans att få kvala till division 1, säger Fredrik Johansson coach och lagledare i FBK.

ESK har bara förlorat mot IFK Stocksund på Enavallen och det var i senaste hemmamatchen.

-Det blir nog väldigt tufft men i derbymatcher brukar det bli mer kamp än skönspel. Vi ska försöka kämpa bäst, säger Johansson.

Efter en tung höst ligger Fanna på nedflyttningsplats och det mesta tyder på att man måste vinna mot ESK.

-Vinst är det enda som gäller. Ändå inte säkert att det räcker till kval eller nytt kontrakt då vi inte har det i egna händer. Vi är beroende av att andra resultat är med oss, säger Fredrik Johansson.

För ESK är det också seger som gäller efter två raka nederlag i serien där chansen till uppflyttning hastigt försämrades.

-Vi kunde inte hantera läget och nu blir det svårt att nå kval även om vi vinner, säger tränaren Mikael Lindqvist.

Nu vill laget bryta förlusttrenden i epilogen av seriespelet.

-Vi vill studsa tillbaka och visa att vi är bäst i stan. Men framförallt vill jag att vi vinner och tar med oss en positiv avslutning inför nästa säsong, säger Lindqvist.

Lokalderbyt är inte vilken kamp som helst, enligt ESK-tränaren.

-Nej, det är en speciell match där flera av spelarna tidigare spelat tillsammans. Vi kan spela bort Fanna ur serien och det måste vi om chansen till kvalspel ska finnas kvar, avslutar Mikael Lindqvist.


Fakta inför derbyt:
ESK måste vinna samtidigt som trion Skiljebo, GUSK och Karlberg inte vinner. Då går ESK till kvalspel mot division 1.

Fanna måste vinna samtidigt som Kungsängen inte vinner borta mot tabelljumbon Fagersta Södra. Då bir det minsta kval för fortsatt existens i tvåan. Om Kvarnsveden dessutom inte vinner hemma mot Stockholm Internazionale klarar sig Fanna kvar i serien.

Matchstart: Enköpings SK-Fanna BK 14:00 på Enavallen.

Lämna ett svar