Åsunda orkade inte hela vägen!

Foto: Kent Lundqvist

På härliga Borgvallen fick till slut Åsunda IF P13 se sig besegrade av ett spelskickligt Vaksala SK.

Under torsdagen landade vi på härliga Borgvallen med solen som garanti för att det skulle bli en bra eftermiddag när Åsunda tog emot VSK.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen spelades 3×25 minuter och under den första perioden fick vi se underhållningsbarometern gå i topp, två lag som verklige bjöd på underhållande och bra fotboll.

Foto: Kent Lundqvist

Det var VSK som skapade den första heta chansen. Efter en bollstöld på mittplan så vänder spelet och efter ett bra spel så får gästerna ett friläge som hemma-keepern räddar snyggt.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet böljar fram och tillbaka mellan två lag som verkligen kämpar och sliter i varje närkamp. Med knappa 10 minuter spelat av matchen så var det ÅIF som vaskade fram nästa chans. En boll hittar fram i offensiv box, men gästernas målvakt räddar till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så var det bära igen. ÅIF presterar offensivt och skaffar sig ett friläge framför mål, men gästernas bäste spelare – målvakten gör en spektakulär och fantastisk räddning till en ny resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

I slutet av perioden så börjar hemmalaget att mattas vilket ger VSK större ytor att jobba med och då får vi se ett bra kombinationsspel som nästan resulterar. I vänster inner position kommer ett avslut som skruvar sig upp i ribbkrysset och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra perioden blir den första lik med högt tempo och bra spel. Det börjar dock synas att hemmalaget ser lite slitna ut och får nu betala priset för allt slit och jobb så här långt.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 10 minuter spelat så skulle VSK ta betalat. Efter en tilltrasslad situation så lyckas gästerna göra 0-1 i högen av spelare mitt i boxen.

Foto: Kent Lundqvist

ÅIF svarar omgående med att lyfta fram i spelet och skapar ett nytt friläge, men gästernas målvakt är omutlig och räddar på nytt.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så tar VSK över matchen och sätter ett elakt tryck på hemmalaget som får se gästerna kontra in 0-2,0-3 och 0-4 innan lagen får en välbehövlig paus.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden var det soppatorsk på ÅIF som inte har mycket att sätta emot ett mycket bra spelande VSK. I rask takt så kommer 0-5 och 0-6.

Foto: Kent Lundqvist

ÅIF mäktar med ett bra anfall i den sista perioden. Med dryga timmen spelad så skapar hemmalaget ett nytt friläge, men VSK-keepern gör en ny strålande räddning.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av matchen så skulle VSK fastställa slutresultatet. Efter ett bra avslut och en räddning petar gästerna in 0-7.

Foto: Kent Lundqvist

 

Åsunda IF – Vaksala SK 0-7 (0-0,0-4,0-3)                         

Lämna ett svar