Avskedsfyrverkeri på Björkvallen!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF bjöd under det sista nationaldagsfirandet hemma på Björkvallen in till ett sällan skådat målfyrverkeri mot gästande Bälinge IF.

– Vi gör en mycket bra första halvlek där vi verkligen lyckas hitta fram i de ytor som behövs för att lyckas mot ett lag som BIF, berömmer HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Det kan man lugnt säga. HFF hittade nycklarna till att öppna den tidigt parkerade bussen från Bälinge.

Foto: Kent Lundqvist

Redan i den 3:e matchminuten så svarar Danilo Al-Saed för ett bra förarbete på vänsterkanten och hittar en fristående Anton Sjögren som osjälviskt serverar broder Jonathan ett bra läge som resulterar i 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

HFF trummar sedan på med ett bra och fantasifullt spel som gånger efter annan sätter hårt tryck på BIF defensiven. I den 14:e minuten så hårt att gästerna tvingas riva Augustin Muyenga vilket renderar i en straff som Anton Sjögren säkert sätter till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

HFF kommer i våg efter våg av bra anfall och vi får stundtals se bländande individuella prestationer. Det skulle dock dröja till det spelats dryga halvtimmen innan målskörden fortsätter.

Foto: Kent Lundqvist

Muyenga knorrar upp en frispark i krysset till 3-0. Samme Muyenga friställer Jonathan Sjögren som trycker in 4-0 med ett riktigt bra avslut. Anton Sjögren får ett smörpass av Anthony Portilla och det är 5-0 innan Portilla själv med ett välplacerat avslut gör 6-0 precis innan halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att vi för två snabba mål som ät lite förlösande för spelet, konstaterar HFF-tränaren.

Den andra halvleken blir inte alls lika bra även om det är stor HFF dominans. BIF höjer sig och kampar bättre vilket gör att chanserna inte blir lika många.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna byter också målvakt i halvlek till Johan Michel och han testas omgående då Asokolo Simba tar sig igenom och han gör en strålande räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir egentligen inte någon bra nivå i hemmalaget förrän efter vattenpausen med 20 minuter spelat av den andra halvleken.

– Vi sa till varandra att vi ville höja oss den sista delen av matchen och det blev ju avsevärt mycket bättre, konstaterar HFF-tränaren.

I den 77:e minuten så får vi se ett konststycke då Portilla med en yttersida trycker in 7-0 från distans.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det en hel del vassa chanser som skapas av hemmalaget och det är ett under att det inte görs fler mål, det får helt enkelt tillskrivas målvakten Michel.

Foto: Kent Lundqvist

– Det blev ett möte här i andra av att vi gick ned oss och dem höjde sig vilket gav en annan matchbild fram till vattenpausen. Sett över 90 minuter så är jag ändå jättenöjd, summerar HFF-tränaren.

Håbo FF – Bälinge IF 7-0 (6-0)

Målskyttar HFF: Anton Sjögren 2, Jonathan Sjögren 2, Anthony Portilla 2, Augustin Muyenga.

Varningar: 0-0
Publik: 670

Spelarbetyg HFF:


Jonathan Sjögren


Danilo Al-Saed


Anthony Portilla

Lämna ett svar