Bålsta dart förlorade sin första match för säsongen.

Björn Lejon. Foto: Privat

Det tog ända till den 18 omgången innan BBDC inkasserade sin första förlust. – Ja, vi mötte ett bra lag som var hetare idag, berättar Bålsta-spelaren Lasse Andersson.

En ”seriefinal” mellan Bålsta och Bullseye DC från Stockholm som blev så jämn och med massor av bra spel av bra spelare som förväntat. Bland annat var nykorade svenska mästarinnan, Helene Sundelin, med i Bullseye.

-Vi visste att det skulle bli en tuff match. Det har varit jämnt mellan lagen hela säsongen. En vinst, en förlust och en oavgjord. Så nog märktes det också att det var seriens två bästa lag som möttes.

Bålstas Guillermo Pomar och Björn Lejon inledde och kunde ge Bålsta ledningen med 2-1 när de mötte Patrik Sjöstrand och Christoffer Wikstrand. Björn fick ge sig mot kvällens bästa spelare Patrik Sjöstrand. Annars var det seger i dubbeln och Guillermo krigade till sig segern mot Christoffer.

Patrik Sjöstrand. Foto: Privat

I andra block kom vändningen för bortalaget. Miika Mustaniemi och Micke Andersson fick inte till utgångarna och seriens bästa singelspelare Pär Rihonen tillsammans med Ricardo Granato kunde vinna med 0-3 och göra ställningen i matchen till 2-4.

I sista block skulle Lasse Andersson och Alexander Johansson försöka ta tillbaka kommandot i matchen, men det ville sig inte. I dubbeln började det bra, men motståndarna Helene Sundelin och Robert Nilsson var starkare och vände och vann den. Lasse lyckades sedan vinna sin singel, medan Alexander fick ge sig mot svenska mästarinnan.

Lasse & Helene. Foto: Privat

-Vi är riktigt nöjda med vinsten idag. Vi vet att det är Bålsta som med största sannolikhet vinner serien, men vi ville verkligen vinna idag. Patrik som åkt ända från Örebro för att vara med gjorde en riktigt fin insats. Hela laget ska ha en eloge för sin insats. berättar Pär Rihonen, Bullseye.

-Bullseye vinner rättvist idag. De var bättre än oss. Bara att gratulera. Trots att matchen gällde en hel del så var det riktigt skön stämning hela vägen. Skratt och uppmuntrande ord från bägge lagen om någon gjorde något bra. Riktigt kul att spela. säger Lasse.

-Vi leder fortfarande serien. Fem poäng ner nu till Bullseye som ligger tvåa. Tre omgångar kvar. Vi har fortfarande allt i egna händer. Nu ser vi fram emot måndagens match borta mot Lidingö. avslutar Lasse

Länk till tabellen >>>

 

Lämna ett svar