Bålsta föll i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta Sanering FC förlorade derbyt hemma mot nykomlingen Örsundsbro IF i andra omgången av Herrsexan.

Det var ÖIF som startade derbyt bäst och tog också ledningen redan i den 4:e matchminuten. Det var på en bra vänsterhörna slagen av Micke Bodin som en andraboll damp ned hos Filip Ågren och han tryckte in 0-1 bakom hemmalagets keeper – Henrik Åslund.

Foto: Kent Lundqvist

Det var sedan mycket ÖIF inledningsvis, en Bålsta gnagde sig in i matchen. Med knapp halvtimmen spelad har Kristoffer Kindström en bra slagen frispark precis över ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet vänder och på en kontring kan istället ÖIF utöka sin ledning. Det är Jacob Bojlert som får ett perfekt instick från högerkanten och han gör 0-2 med 33 minuter spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det är sedan mycket nära att Andreas Stråle utökar den ledningen innan halvtidsvilan. Med en rungande volley trycker han bollen i ribban och ned på mållinjen, men ut igen vilket ger 0-2 efter 45 spelade minuter.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så skulle Bålsta ge darr åt matchen. I den 56:e minuten reducerar Bålsta till 1-2 genom Jonas Elofsson.

Foto: Kent Lundqvist

Man gnuggar sedan på och jagar en kvittering men tiden rinner ifrån hemmalaget och i slutskedet så kan istället gästernas Alvin Johansson punktera matchen när han fastställer slutresultatet till 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker det blev en tuff match mot ett starkt ÖIF där båda lagen rullade boll på ett bra sätt. Tycker nog ändå att vi var värda ett kryss, vi hade andra halvlek i ett ganska stort övertag. Tycker matchen det var schyst på planen och domaren (Semir Hadziosmanovic) ska även nämnas, tycker han gjorde en bra match, säger BSFC-lagkaptenen Dan Plahn.

– Matchen blir lite rörig från start för grabbarna då vi tvingas till två byten pga. skador redan efter 15 minuter. Glädjande att vi har flera perioder i matchen då vi gör det bra i både offensiven och defensiven. Vi får möjlighet att styra matchen mer och mer i andra halvlek då orken tryter för Bålsta, men utan att vi lyckas att göra mål. Spännande hela vägen då Bålsta har några duktiga offensiva spelare som kan göra mål ”från ingenting”. Väldigt skönt när vi gör 3-1 i matchens slut och roligt att duktige Alvin Johansson född – 04 får göra målet, säger ÖIF-tränaren Göran Westerberg.

Bålsta Sanering FC – Örsundsbro IF 1-3 (0-2)

Målen, 0-1 (4) Filip Ågren, 0-2 (33) Jacob Bojlert, 1-2 (56) Jonas Elofsson, 1-3 (90) Alvin Johansson.

Publik: 40

Lämna ett svar