Bålsta föll snöpligt i kvartsfinalen!

Foto: Kent Lundqvist

Snöpligt och sent avgörande när Bålsta Sanering FC föll i kvartsfinalen hemma mot Riala GoIF i Cupen.

Bålsta fick en drömstart hemma mot Riala i kvartsfinalen av Upplands-Cupen då Kristoffer ”Krippa” Kindström gör 1-0 med dryga 10 minuter spelat. Gästerna skulle dock komma tillbaka och kvittera till 1-1 genom Elias Lundberg och även ta ledningen med 2-1 genom Jesper Hellström.

– Tycker vi spela riktigt bra stundtals under matchen. Dom tog tag i matchpinnen ganska direkt med att rulla runt bollen via kanterna.
Men det var dock vi som tog ledningen med riktigt snyggt skott från ”Krippa”. Dom kvittrar genom att dom spela runt på kanten och slår fina inlägg som dom kunde nicka in. 1-2 målet är lite turligt för deras del, är en passning till en spelare sin missar bollen, men det kommer en annan i en löpning så den blir perfekt att runda Henke i målet. Efter det tycker jag att vi tar över lite i första halvlek, berättar Danne Plahn.

Bålsta fick sist ordet i den första halvleken då Kindström sätter en straff i den 41:a matchminuten. Inledningen av den andra halvleken gick till gästerna som åter tar ledningen i den 53:e minuten när Melker Hellström gör 2-3.

Bålsta jagade sedan en kvittering och den skulle också komma. Med kvarten kvar att spela så gör Jesper Thanger 3-3. Matchen så sedan ut att gå mot förlängning, men med fem minuter kvar att spela av kvartsfinalen avgörs det snöpligt då hemmalaget gör självmål.

– Vi får en straff efter en hörna som blir lite trasslig, deras spelar räddar bollen i krysset med handen och får rött kort. Sen tycker jag att det är lite ställningskrig i andra men dom för ett nickmål till med inspel från kanten.
Vi trycker på ganska hårt och kommer runt på kanten med ett snett bakåt spel som Thanger trycker in vid första stolpen. Sen kom krampen för båda lagen och det låg lite spelare här och där på plan, skrattar Danne som fortsätter:

– Sen får dom en frispark när det är ca 8 min kvar. Dom sätter in den mot mål och Henke går ut och ska boxa bort den, men blir påsprungen totalt, men fick inget för det så då kan dom slå in 3-4 målet. Enligt deras tränare så tyckte han att vi var det bästa laget som dom mött i år. Vi ska vara nöjda med våran match genom att dom gick upp i till 5:an nu.

Bålsta Sanering FC – Riala GoIF 3-4 (2-2)

Målen: 1-0 (12) Kristoffer Kindström, 1-1 (15) Elias Lundberg, 1-2 (27) Jesper Hellström, 2-2 (41) Kristoffer Kindström, 2-3 (53) Melker Hellström, 3-3 (75) Jesper Thanger, 3-4 (85) Självmål.

Varningar: 1-3
Röda kort: 0-1

Lämna ett svar