Bålsta HC siktar uppåt!

Foto: Kent Lundqvist

Efter en mellanmjölkssäsong i Herrtrean siktar nu Bålsta HC uppåt igen.

– Vi har just nu ett A-lag som lirar i Div.3, efter att vi ramlade ur 2:an för två säsonger. Sedan dess har vi rensat ur rejält i truppen och börjat om att bygga ett nytt lag där grunden ligger på killar från orten, berättar senioransvarige Jörgen Svahn.

Hur ser det ut just nu i arbetet inför nästa säsong?

– Vi skall fortsätta bygga på för att driva publik till matcherna, skapa en igenkänning i föreningen och det ska vara orten och klubbens lag. Vi har just nu något jäkligt spännande på gång och målsättningen är glasklar – vi ska tillbaka nästa år till finrummet, som en klubb med vår ekonomi kallar det.

Hur ser det ut i truppen just nu och arbetet med att säkra ett lag som klarar målet?

– Vi har en mix av några lite äldre spelare och fyller just nu på med grabbar födda 99-01 i truppen som är hungriga och har varit ute på äventyr men vill ta klubben tillbaka till 2:an. Vi har ett extremt fokus på trivsel och glädje, det har också visat sig lyckat hos oss då vi för tillfället, i dessa eftersäsongstider, har ca 25-30 personer på träningarna. Vi för dialog med flera spelare från föregående säsong, men även flera spelare som spelade på annan ort. Alla är inte påskrivna och klara, men vi känner ingen stress just nu då vi har 15 spelare klara för s20/21 och det ger ett lugn inför nästa säsong.

Har ni klart med ny tränare?

– Vi söker tränare men vill hitta rätt här för denna grupp, otroligt viktigt att hitta en tränare som kan styra detta med glädje och passion. Men han kommer att ha en fin verktygslåda att jobba med nästa säsong, det kan jag lova.

Truppen just nu:

MV.

Albin Åhrström  senast i Almtuna

Backar.

Andreas Norrby                       Senast Järfälla

Benjamin Edberg Mäkinen    senast Västerås IK

Oskar Renefalk                        Nytt kontrakt

Johan Lager                              Nytt kontrakt

Rasmus Erdhage                      Nytt kontrakt

Forwards.

Tim Ljungberg Kentämaa   Nytt kontrakt

Johan Hellgren                     Nytt kontrakt

Filip Ljung                              Nytt kontrakt

Dennis Von Walden            Nytt kontrakt

Joakim Gustafsson               Nytt kontrakt

Dennis Lundgren                 Senast Järfälla

Joakim Lundqvist                 Nytt kontrakt

Stefan Forsberg                   Nytt kontrakt

Joakim Häggroth                 Senast IFK Arboga

Det blåser positiva vindar i klubben!

– Föreningen i övrigt då? jo just nu mår vi bra, vi har rena årskullar från u9 till u15 och tänker starta upp J18 till nästa år så vindarna i vår förening är fantastiska. Vi har en styrelse som ligger steget före just nu vilket är skönt samt en sportgrupp som gör ett fantastiskt jobb med våra ungdomslag och skapar så bra förutsättningar det går på den isyta vi har. Dessutom har vi fantastiska tränare rakt igenom alla ungdomslag som gör ett grymt jobb och där det ser väldigt ljust ut inför framtiden, säger Jörgen som avslutar:

– Nackdelen vi har är en isyta och knapert om istid men vi jobbar med mycket samträningar och uppmanar till mycket spontanidrott på våra allmänhetstider. Vi håller samtidigt alla tummar och tår att kommunen bygger en uterink vid skateparken.

Lämna ett svar