Bålsta missade för mycket för att vinna!

Rasmus Larsson 9 mål mot HKU. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF var länge och bra med i bortamatchen mot HK Uppsala i Herrtrean men orkade inte hela vägen.

Det blev en mycket jämn första halvlek där lagen följdes åt och turades om att vara i ledning fram till det är 14-12 för HKU och hemmalaget åker på en utvisning. Här har ni BIF chansen att ta sig ikapp och kanske vända på matchen, men istället missar man straff och spelar ”bara” 1-1 under utvisningsperioden.

När sedan HKU gör 2-0 under de sista 37 sekunderna innan halvtidsvilan var det hemmalaget som kopplat greppet med ledning med 17-13.

BIF kommer tillbaka omgående i den andra halvleken med två snabba mål och en straffräddning av Johnny Åbergh. Det blev dock en kortvarig kontakt då HKU sedan växlar upp och gör ett avgörande ryck fram till 20-15. BIF försöker att jaga ikapp, men närmare än 18-21 & 25-28 kommer man inte och istället rinner det iväg och slutar med en 7 bollarsförlust.

– En tung förlust då vi är bra med i matchen ända fram till ställningen 28-25. Vi har då friläge, men skjuter i stolpen och de kontrar och leder plötsligt med fyra istället för två.  Vi får tyvärr tidigt några skador som gör att vi inte riktigt orkar hela vägen och det rinner iväg lite på slutet. det som avgör är att vi missar för många lägen framåt som gör att vi får en hel del kontringsmål i baken. Bara att bryta ihop och komma igen på söndag då vi har Ludvika borta, säger BIF-tränaren Magnus Paulsson.

HK Uppsala – Bålsta IF 35-28 (17-13)

Målskyttar,
BIF: Rasmus Larsson 9, Zebastian Sultán 6, Eric Mugrauer 5, Fredrik Sandberg 4, Hugo Flörchinger 2, Daniel Sollander, David Mellberg.

Publik: 69

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar