Bålsta räckte inte till!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF svarade för årets bästa prestation men räckte ändå inte till mot tabelltvåan Täby.

– Trots slutresultatet var det nog den näst bästa prestation vi gjort i år. Vi håller planen med tufft försvarsspel och tålamod framåt nästan hela första halvlek, berättar BIF-tränaren Magnus Paulsson.

BIF som laget en hel del under speluppehållet på det defensiva spelet som varit sviktande svarade upp direkt och höll jämna steg med Täby.

– Vi byter mål med varandra fram tills det är fyra minuter kvar då de går från 10-11 till 10-14 i halvtid. Surt men vi är ändå nöjda med spelet, berättar Paulsson.

Direkt i andra åker BIF på en utvisning som Täby ”bara” vinner med en boll. Hemmalaget jobbar sig tillbaka till fyra under och har tillförsikt när dem får chansen att spela med en man mer.

– Tyvärr gör vi en rad tekniska fel och går helt bort oss och spelar -2 med en man mer. Det blir en käftsmäll mentalt att plötsligt ligga under med 6 bollar, men killarna håller ihop det bra ändå. Stor eloge till Johnny Åbergh i målet som bland annat tar 3 av 4 straffar. Vi släpper in 11 mål färre jämfört med bortamatchen mot dem i höstas. Trots allt ett fall framåt och ett kvitto på att vi är på rätt väg, summerar BIF-tränaren.

Bålsta IF – Täby Centrum HK 21-31 (10-14)

Målskyttar BIF: Rasmus Larsson 10, Hugo Flörchinger 5, Tobias Nilsson 3, Fredrik Sandberg 2, Eric Mugrauer.

Räddningar:
BIF: 14 (8) 45,2 %
UHK: 11 (6) 28,9 %

Publik: 100

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar