Bålsta tog en viktig poäng!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta Sanering FC tog en bra poäng hemma mot tabelltrean ISUN i Herrsexan.

– Absolut var det en bra poäng, vi skall vara glada för att vi inte tappade matchen helt i den första halvleken, säger Bålstas lagkapten-Daniel Pajuste

Att hemmalaget skall vara glada för att matchen inte var avgjorde efter 45 spelade minuter skall man tacka ett ineffektivt ISUN för.

Foto: Kent Lundqvist

Det var spel mot ett mål i långa stunder och det tog också bara fyra minuter för gästerna att göra 0-1 genom Leo Taub som nickskarvar en högerhörna i mål bakom hemmalagets målvakt – Henrik Åslund.

Foto: Kent Lundqvist

Det centrala spelet hade ISUN full koll på där Patrick Kond dominerade stort och såg till att servera sin lagkamrater och sig själv målchans på målchans. I den 9:e minuten var det 0-2 efter en snygg omställning där Martin Einarsson Carlsson är sist på bollen.

Foto: Kent Lundqvist

Bortsett från en rivstart av Jesper Thanger under den första matchminuten så hade hemmalaget ingenting att säga till om under de första 20 minuterna. Då kommer 1-2 som en skänk från ovan. Det är Patrik Edlundh som får på en drömträff från distans som borrar sig in i mål bakom en chanslös Mattias Åkerman i ISUN målet.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så avslutar Bålsta halvleken bra och har faktiskt bud på en kvittering, men 1-1 står sig in i halvtidsvilan.

– Halvleken till ISUN och vi skall ”som sagt” vara mycket glada för att det bara är 1-2, medger Pajuste.

I den andra halvleken ställer Bålsta om laget till en mer klassisk 4-4-2 uppställning och nu blev det fart på hemmalaget. Spelet förlades mer på offensiv planhalva och man skapar chanser att kvittera.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa halvtimmen spelad så hittar Marcus Iverborg fram med ett bra pass till Thanger som snurrar upp ett par bevakare och trycker snyggt och prydligt in 2-2 med vänsterfoten bakom en chanslös Åkerman.

Foto: Kent Lundqvist

Bara två minuter senare var det 3-2 för hemmalaget. På en frispark får Johan Granström på en drömträff där bollen letar sig upp i Åkermans högra kryss.

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta har sedan en hel del chanser att stänga matchen. ISUN fick slita för att freda sitt må och stack upp i sporadiska kontringar och i den 73:e minuten fick man en frispark som tvingar Åslund till en högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

I den 82:a minuten har Bålsta en dubbelchans att avgöra matchen, men Åkerman och en försvarare räddar ut det hela till en resultatlös hörna. I stället vänder spelet och ett tveksamt defensivt arbetet bäddar för att Martin Einarsson Carlsson lyckas kvittera till 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta borde ha avgjort med tre minuter kvar att spela. Julian Sassi presterar i vänsterinnerposition och serverar Iverborg öppet mål med 1m till mållinjen och hela hemmabänken flyger upp och jublar för mål, men bollen rullar utanför och matchen slutar med delad pott.

Foto: Kent Lundqvist

– Klart att det skall vara mål i det läget, men som helhet skall vi vara nöjda med en bra poängen. En bra andra halvlek av oss där vi kommer upp bättre och sätter press på deras bollhållare och vinner mer kamp där ute, avslutar Pajuste.

Bålsta Sanering FC – ISUN 3-3 (1-2)

Målen, 0-1 (4) Leo Taub, 0-2 (9) Martin Einarsson Carlsson, 1-2 (20) Patrik Edlundh, 2-2 (58) Jesper Thanger, 3-2 (60) Johan Granström, 3-3 (84) Martin Einarsson Carlsson.

Publik: 45

Lämna ett svar