Bålsta vann viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta FBC vann det så viktiga bottenmötet i herrarnas div.4 hemma mot Björklinge BK.

– Just denna match var extra skön att vinna! Då det stod så mycket på spel, säger BFBC-spelaren Fredric Elofsson.

BFBC som jagar ett nytt kontrakt i Herrfyran svarade upp och vann viktiga poäng. Det skulle dock sitta hårt inne länge och väl. Efter en trevande inledning så tar dock hemmalaget ledningen med 1-0 i spel fem mot fyra där Fredrik Elofsson hittar Dennis Färnström som trycker in bollen i mål bakom gästernas målvakt – Oscar Eriksson.

Det skulle sedan bli lite av ställningskrig i matchen till slutskedet av perioden då gästernas Jesper Aspman kvitterar till 1-1, men bara 24 sekunder senare så gör Kim Johansson ett psykologiskt viktigt 2-1 mål.

I mellanakten skulle gästerna vända på matchen då Markus Jansson gör både 2-2 och 2-3. BFBC skulle dock komma tillbaka och kvittera till 3-3 omgående genom Johansson vilket bäddade för en spännande tredje och sista period.

BFBC rivstartar perioden med att ta ledningen med 4-3 genom Färnström och när sedan gästerna drar på sig en utvisning kopplar hemmalaget greppet om matchen med att göra 5-3 genom Johansson. Det tar sedan knappa 2 minuter för BFBC att stänga matchen då Lukas Åberg gör 6-3. Gästerna reducerar förvisso till 4-6, men innan matchen är över så fastställer Pontus Åberg slutresultatet till 7-3 och BFBC har därmed kopplat greppet om ett nytt kontrakt med tre omgångar kvar att spela av serien och har 5 poäng tillgodo på just BBK.

– Match var väl ingen höjdare från bägge lagen, lite för mycket fram och tillbaka, men vi visade mer att vi ville vinna och höll huvudet kallt. Sen var de kul att jag fick vara med 4:a powerplay, även fast min skada fortfarande är kvar, avslutar Elofsson som är på väg tillbaka efter skada.

Bålsta FBC – Björklinge BK U 7-4 (2-1,1-2,4-1)

Målskyttar BFBC: Kim Johansson 3, Dennis Färnström 2, Lukas Åberg, Pontus Åberg.

Utvisningar: 3x2min – 4x2min
Publik: 35

Herrfyran >>>

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *