Bästa insatsen så här långt för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ESK svarade för bra bortamatch mot BK Forward men fick till slut ändå se sig besegrade.

– Tycker att det är vi som för matchen egentligen hela tiden och dom ligger på omställningar, berättar ESK-tränaren Mikael Lindqvist.

Det är en ganska jämn första halvlek i spelet med få rejäla målchanser. Med knappa halvtimmen spelad så är det ändå hemmalaget som tar ledningen. Adam Molin svarar för ett bra förarbetet och han hittar Josef Ibrahim som gör 1-0 bakom en chanslös Gustaf Persson i ESK målet.

ESK vaskade fram en het chans i första halvlek och det var i slutskedet då Felix Ljungberg får bollen framför mål, men hemmalagets målvakt – Steffen Kraus gör en storstilad fotparad.

ESK fortsätter att spela bra i den andra halvleken och lyckas bra med sin höga press som renderar i ett par riktigt vassa kvitteringschanser, men oförmågan att trycka bollen i när bakom Kraus gör att man får inkassera en förlust.

– I andra så får vi dom att spela långt eftersom vår höga press funkar väldigt bra. Vi skapar en hel del chanser i andra halvlek där Felix återigen är väldigt nära. Haris Bajramovic har också några fina lägen där den sista avslutas i nättaket, men blir, mycket tveksamt, avvinkad för offside, berättar ESK-tränaren som summerar:

– Bra insatser av Martin Lönneberg, Viktor Steen (provspelare från VSK) och Mohammed Ibrahim. Kul också att se Markus Lindholm göra sina första minuter som högerback i första halvlek. Den bästa insatsen hittills mot ett bra motstånd, det tar vi med oss.

 

BK Forward – Enköpings SK 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 (29) Josef Ibrahim.

Laget:
Gustaf Persson
Markus Lindholm (45), Martin Lönneberg, Viktor Steen, Micael Tuhkanen (45)
Marcus Ytter, Mohammed Ibrahim,  Andreas Larsson, Danilo Al-Saed
Haris Bajramovic, Felix Ljungberg.

Ersättare: Jonathan Åhlin (45), Willy Wickman (45).

Nästa match för ESK är hemma mot IFK Uppsala lördagen den 28/3 kl.14:00 på Korsängen.

Lämna ett svar