Beata Olsson kallad till nytt landslagsläger!

Beata Olsson. Bild: SVFF

Fotboll: Grattis säger vi till Enköpings fostrade Beata Olsson som fått en tidig julklapp då hon återigen är kallad till läger med U23-landslaget!

– Tack vad snällt, det känns väldigt roligt, säger Beata

U23-landslaget samlas för läger i Göteborg mellan 28 november och 5 december. Förbundskaptenen Ulf Kristiansson har tagit ut 23 spelare till lägret som kommer att avslutas med en inofficiell match mot svenska mästarna Kopparbergs/Göteborg den 4 december och med i den truppen är Enköpingstjejen Beata Olsson som numera spelar Allsvensk fotboll med IK Uppsala.

Precis innan pandemin hann Sveriges U23-landslag spela två oavgjorda matcher mot Nederländerna och Norge i början av mars. Sedan dess har landslaget varit samlade i Strömstad en gång i september där Beata var med och nu ska Kristianssons landslag samlas igen för läger i Göteborg.

Under samlingen kommer det också spelas en träningsmatch mot kvalificerat motstånd i Kopparbergs/Göteborg den 4 december.

– Genom ett bra samarbete med EFD och klubbarna har vi hittat ett upplägg där Kopparbergs/Göteborg får en förberedelsematch inför Champions League och vi får spela en bra match mot ett lag fyllt av A-landslagsspelare, säger förbundskaptenen Ulf Kristiansson på förbundets hemsida.

Att Beata trots en ganska tung säsong för klubblaget i Allsvenskan kommer med igen får anses var mycket imponerande och starkt.

– Vi har haft en väldigt tuff säsong och lyckades aldrig ta oss ur svackan i serien. Personligen har det gått upp och ner men jag känner ändå att jag har utvecklats, berättar Beata.

Nya erfarenheter och en sista match innan säsong 2020 kan avslutas är något Beata ser fram emot.

– Jag ser det verkligen som en bonus och ny erfarenhet bara. Jag hoppas göra bra ifrån mig men utan att känna press. Ja det är kul med en sista match! Det är alltid roligt att få mer speltid, avslutar Beata.

Fakta Beata Olsson:

Bild: SVFF

Ålder: 19 år
Bor: Enköping
Klubb: IK Uppsala
Serie: Allsvenskan
Matcher 2020: 21
Mål: 5

Lämna ett svar