Beata Olsson matchhjälte på stopptid!

Bild: Privat

ESK fostrade Beata Olsson sköt hem alla tre poängen till IK Uppsala när hon på stopptid avgjorde i den Allsvenska premiären.

IK Uppsala med Enköpingstjejerna Sofia From och Beata Olsson i laget fick en drömstart på säsongen som nykomlingar i Damallsvenskan.

Den historiska premiären för Uppsala spelades hemma på Studenternas och för motståndet stod Djurgårdens IF. Inledningen var trevade och DIF kunde ta ledningen med 1-0 redan i den 8:e matchminuten. Hemmalaget skulle komma tillbaka och kvittera till 1-1 genom Tilde Lindwall på en hörna. När lagen gick till halvtidsvila hade dock DIF återtagit ledningen.

I den andra halvleken så skulle Uppsala visa styrka. Med dryga 20 minuter kvar av matchen så gör Beata Olsson debut i Allsvenskan då hon byts in för att bidra med ny energi.

– Jag kom in sista 20 och då ändrade vi vår uppställning lite vilket gjorde att vi fick bättre kontroll över matchen och kunde forcera fram två mål på fasta, berättar Beata.

Det skulle också ge resultat för med 8 minuter kvar så nickar Cassandra Korhonen in 2-2 på en hörna. Ganska omgående så drar gästernas Linda Motlhalo på sig ett direkt rött kort. Det ger ett bra energipåslag för hemmalaget som nu går på offensiven för ett avgörande. Det skulle komma på stopptid. Uppsala får en frispark som Anna Rakel Pétursdottír slår bra och i boxen så håller sig Beata framme och petar in bollen i mål till 3-2.

– Vi nådde absolut inte upp till vår högsta nivå den här matchen men lyckades ta 3 poäng ändå vilket känns skönt. Det var jättekul att kunna avgöra matchen och få in ett mål i slutet! Det var en frispark från halva plan som Anna Rakel slog över bortre backen och jag fick en tå på den över målvakten. Vi är ett väldigt starkt lag när vi spelar tillsammans och det är väl det som är vår främsta styrka. Jag tror att vi kommer få en tuff säsong men kunna ta poäng genom att jobba tillsammans, avslutar Beata.

Lämna ett svar