Beata Olsson & Sofia From gör succé i klubblaget.

Bilden: Beata Olsson & Sofia From Foto: IKU

Enköpingstjejerna Sofia From och Beata Olsson är just nu i praktslag och gör succé i sitt klubblag IK Uppsala som är tabellfyra i Elitettan.

Enköpingstjejerna är bofasta startspelare i Elitettan och gör lite av succé i IK Uppsala. Laget är just (med en match mindre spelad) på en 4:e plats i serien, två poäng efter tabelltvåan AIK och fem poäng bakom serieledande Umeå IK FF.

Defensivt är 24 åriga Sofia From, som gör sin tredje säsong i Elitettan (två med Västerås BK 30), en av förgrundsfigurerna och har startat alla 12 matcherna och gjort 1 mål. Det som dock imponerar är att laget bara släppt in 11 mål så här långt, bara Umeå är bättre med 9.

– Absolut ska vi vara nöjda med vår säsongsinledning, vi har spelat ihop oss bra som lag med tanke på hur många nyförvärv vi var innan säsongen startade. Vi har bra koll i defensiven och gör mål på våra chanser framåt. Det är roligt när det går bra och att jag fått förtroende som mittback i startelvan.

Hur långt kan det bära denna säsong?

– Jag tänker inte så mycket på hur långt det kommer bära. Det är klart det ser bra ut när man tittar på tabellen men vi fokuserar mest på våran utveckling som lag för att hela tiden ta nästa steg. Sen får vi se om det räcker hela vägen 2019 eller inte.

Beata Olsson 18 år gör sin andra säsong i Elitettan och har av 12 spelade omgångar startat 8 av varit med i 10 matcher. Är numera bosatt i laget och i startelvan med en ny roll. Har så här långt gjort 6 mål på sina 10 matcher! I senaste omgången vände Uppsala underläge 0-1 till seger med 2-1 efter att Beata gjort det avgörande målet och assisterat till kvitteringen.

– Ja det är jättekul att det går bra för laget och för mig! Jag tycker att vi ligger där vi bör ligga i tabellen och det känns tryggt att vi inte alltid behöver spela vår bästa fotboll för att gå vinnande ur matcherna utan att även vår inställning och kämparanda får oss att vinna. Jag tycker personligen att det går bättre och bättre för varje match. Jag spelar en ny roll för mig som 10a och det känns som att jag börjar bli bekvämare i den nu. Sen finns det fortfarande saker att jobba på.

Att det går bra för Beata kvitteras ut med landslagsuppdrag. Så här långt har hon spelat 27 landskamper (16st U17 och 11st U19). Nu är hon även kallad till den trupp som förbundskapten F18 Anders Johansson kallat till Bosön den 22-25/7.

– Samma resa som jag gjorde med landslaget förra året kommer jag förhoppningsvis få chansen att vara med och göra även i år. Det börjar nämligen om, men i år kommer jag vara ”rätt ålder”. Lägret på Bosön är ett första läger för F18 (01/02). Det känns jättekul att vara kallad och jag ser väldigt mycket fram emot lägret!

Lämna ett svar