Berggren på väg tillbaka!

 

Enköpingskillen Jonatan Berggren missade större delen av SHL säsongen med sitt Skellefteå på grund av en skadad, men nu är han på väg tillbaka.

Det blev en kort säsong för Jonatan Berggren. En ryggskada gjorde tyvärr att han var borta från spel under stora delar av säsongen i SHL med SAIK, men nu är han tillbaka och siktar högt.

– Nummer 1 är att vi ska vinna SM-guld här med Skellefteå. Det var länge sen nu, säger han till HockeyNews.se.

Berggrens säsong tog slut redan den 6 november 2018, då han under en CHL-match mot Storhamar åkte på en smäll mot ryggen. Prognosen pekade på att Bergren skulle missa några månaders spel, men det blev hela säsongen.

Sedan några veckor är nu Berggren åter i full träning och laddad för en ny säsong.

– Det är aldrig kul att sitta på läktaren och se lagkamraterna jaga skiten ur sig, det var ruggigt tråkigt faktiskt, säger han till HockeyNews.se.

Berggren laddar nu för en lång & bra säsong.

– Ja så klart, jag ska jobba skiten ur mig den här sommaren så att det blir en roligare och längre vinter nästa år. Jag har fått bygga upp min kropp nu, så bara negativt har det inte varit.

– Det var så klart tufft. Det här är första skadan jag åkt på som är allvarlig. Det var helt klart en omställning, skallen var väl lite tuffare, man får se det lilla ljuset i mörkret. Skador kommer alltid komma, det är bara hur man tar dom, avslutar Berggren.

Fakta:
Jonatan Berggren Skellefteå AIK/ Detroit Red Wings

Bild: SAIK

Född: 000716 i Uppsala
Moderklubb: Enköpings SK
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd: 180
Vikt: 82 kg

Lämna ett svar