BHC får vänta på första segern!

Foto: Kent Lundqvist

Ett fall framåt för Bålsta HC trots förlust hemma mot ett bra Tierps HK.

Det blev som väntat en övermäktig uppgift för BHC hemma mot ett bra THK som omgående med en hög press tog kommandot i matchen. Det är dock BHC som har den första farligheten i matchen när Robert Stenberg i spel fem mot fyra slår ett bra pass in i slottet där Anton Rasmussen styr pucken i ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Efter ett ganska bastant tryck och spelövertag så tar THK ledningen med 1-0 efter 8,09 spelat av den första perioden. Det är Albin Säteri ganska enkelt får vända om i slottet och prickskjuta in pucken bakom hemmakeepern Christoffer Hedlund.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer av gästerna som med dryga kvarten spelad vinner puck offensivt och en friställd Simon Olsson kan knäppa in 0-2 bakom Hedlund.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så har BHC en farlig kontring där Joakim Lundqvist tar sig i bra läge, men avslutet räddas av gästernas målvakt – Niklas Johansson och spelet vänder. Anton Lindberg svarar för en snygg soloprestation och sprätter in 0-3 otagbart för Hedlund.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi bär pucken för mycket istället för att flytta den som vi skall och då blir man straffad av ett THK som spelar med hög press, konstaterar BHC-tränaren Micke Trång.

I mellanakten så rivstartar THK och Hedlund får svara för ett par högoktaniga räddningar. Men när fem minuter är spelet så börjar BHC hitta en bättre rytm i spelet som jämnar ut sig och till och med tippar över till hemmalagets fördel.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapas en del i offensiv zon, men den där sista passningen sitter inte som den skall, passningarna sitter på skridskorna i stället för klubban.

Foto: Kent Lundqvist

Mitt i den goda sekvens i matchen för BHC så är det ändå THK som gör nästa mål. En tappad puck offensivt straffar gästerna med att kontra in 0-4 genom Jonathan Persson.

Foto: Kent Lundqvist

– En klart bättre period efter en trevande inledning. Vi kommer snabbare ur egen zon och hittar bra ingångar i offensiv zon dr vi får fast pucken bra, men det där lilla sista saknas för att det skall resultera.

I den tredje perioden så fortsätter BHC att jobba hårt för att hitta en reducering och man får chansen i spel fem mot fyra två gånger om i inledningen av perioden, men utan att ta betalt.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så är det THK som allt mer tar över och kan göra 0-5. Efter en ny puckstöld offensivt så kan en fristående Philip Löfström raka in en retur i öppen bur. Det var ett resultat som såg ut att stå sig matchtiden ut, men med bara 9 sekunder kvar att spela så fastställer Säteri slutresultatet till 0-6 på ett friläge.

Foto: Kent Lundqvist

– Trots siffrorna så kan jag bara konstatera att det är ett fall framåt. Killarna skall ha en eloge för att dem jobbar på och kämpar med det vi sagt hela vägen mot ett bra Tierp, avslutar BHC-tränaren.

Bålsta HC – Tierps HK 0-6 (0-3,0-1,0-2)

Skott: 23-48 (10-14,7-17,6-17)

Målen,
Period 1: 0-1 (08:09) Albin Säteri, 0-2 (15:06) Simon Olsson, 0-3 (16:05) Anton Lindberg.
Period 2: 0-4 (33:21) Jonathan Persson.
Period 3: 0-5 (48:30) Philip Löfström, 0-6 (59:51) Albin Säteri.

PIM: 4 (2:0:2) – 6 (2:0:4)
Publik: 123

Spelarbetyg BHC:


Robert Stenberg


Christoffer Hedlund


Joakim Lundqvist


Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar