BHC gav bra svar – igen!

Foto: Kent Lundqvist

Hockey: Bålsta HC fortsätter imponera i matchandet inför en ny säsong.

BHC som laddar inför kommande säsong i Hockeytrean spelade hemma mot Lidingö Vikings som spelar i Hockeytvåan.  Det var BHC som ganska omgående kunde koppla greppet om matchen i den första perioden. Dennis Von Walden gör 1-0 och innan perioden är slut så utökar Samme Von Walden hemmalagets ledning till 2-0.

– Vi gjorde en ok match, jag tycker inte riktigt vi kommer upp i det tempot vi vill spela i egentligen. Detta medför en del utvisningar och en hel del spel i boxplay. Samtidigt som domaren höll en väldigt hård linje på avblåsningar åt båda håll där han kunnat låta oss spela 5 mot 5 istället. Men som vanligt, han har bestämt sig och vi behöver rätta oss efter det, berättar BHCs Jörgen Svahn

I mellanakten så gör gästerna ganska omgående 1-2 och det var darr i matchen igen. BHC skulle dock se till att återta greppet och nu ett stabilare efter att Joakim Gustavsson och Viktor Lundberg gjort varsitt mål vilket gav 4-1 efter två spelade perioder.

– I 5 mot 5 är vi snabbare, starkare och skickligare och hade vi hållet oss på banan så hade siffrorna blivit större. Vi gör åter en ruggigt bra match i boxplay men har helt klart ett par snäpp kvar i powerplay innan vi är nöjda.

I den tredje och sista perioden blir det mer öppet spel och känslan är att matchen är över och att spelarna kostar på sig att spela ut en smula och då blir defensiven lidande. Hela fem mål faller i perioden fördelad tre för hemmalaget och två för gästerna.

– 7-3 mot motståndare från en högre division får vi vara nöjda med, men vi kan mer. Bäst på isen för dagen är Dennis Von Walden som gör 3 mål och spelar fram till ett och det måste man lyfta på hatten för. Annars så gör hela laget en stabil insats, avslutar Svahn.

Bålsta HC – Lidingö Vikings HC 7-3 (2-0,2-1,3-2)

Skott: 32-25 (15-7,7-6,10-12)

Målen BHC, Dennis Von Walden 3, Joakim Gustavsson, Benjamin Edberg Mäkinen, Alex Öberg, Felix Herlin.

Lämna ett svar