Blekt ESK avklädda av Vallentuna.

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey åkte på sin tredje raka förlust hemma mot ett bra Vallentuna.

ESK fick inkassera sin tredje raka förlust i Hockeyettan och det är påtagligt att man saknar sin försvargeneral Adam Rachidi. Inte bara att man förlorat tre raka, ESK har dessutom släppt in 16 mål på tre matcher mot 14 på 8 omgångar innan.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja 16 insläppta stämmer och det är något vi vill ändra. Vi behöver hitta tillbaka till ett tajtare spel i egen zon som vi hade de första 8 matcherna. Det är klart att Adam är viktig för vårt defensiva spel. Vi hoppas att han är tillbaka på onsdag, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

ESK startar hemmamatchen mot Vallentuna optimistiskt och har redan efter 1,45 spelat en trippelchans att ta ledningen. Först är det Adam Lidström styr farligt, på returen håller sig Tobias Smids framme och sekunder senare är det Gustav Lindberg som har ett bra läge, men gästernas burväktare – Daniel Rosengren räddar tre gånger om.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så åker ESK på en kostsam utvisning. Gästernas Andreas Paulsson kan efter bra spel raka in 0-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan är det mycket Vallentuna som tar ett fast grepp om händelserna, men lyckas ändå inte skapa något som är jättefarligt. ESK skulle jobba sig ur det greppet och avslutar perioden bra och har ett par bra kvitteringschanser, men Rosengren ser till att 0-1 står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker att första perioden är helt ok även om vi hamnar i underläge 0-1, säger Fagerlund.

Den andra perioden startar katastrofdåligt för ESK som släpper in 0-2 i spel fyra mo fem redan efter 44 sekunder då Stefan Söder vallar in pucken på en skridsko bakom Benjamin Johansson i ESK-målet. En olycka kommer sällan ensam och så även nu. ESK slarvar rejält i mittzon och det straffar Vallentunas Viktor Trojmar med att panga in 0-3 med 2,55 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

ESK tar då en timeout som ger verkan – rejält! Man kommer ut som helt annat lag och mer eller mindre parkerar i offensiv zon och tillslut kommer också utdelningen. Fredrik Lundin tar skott och på returen så håller sig lagkapten – Jesper Bärgård framme och rakar in 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det mycket ESK som ligger på för mer och har också bud på ytterligare reducering, men då drar hemmalaget på sig en utvisning. Förvisso blir det spel fyra mot fyra, men hemmalagets momentum försvinner helt när Vallentunas Trojmar trycker in 1-4 precis innan periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Vallentuna som gör en näst intill prickfri bortamatch får matchen tillskänks i inledningen av den tredje perioden. Efter tre raka och oprovocerade puckar till icing av ESK så drar hemmalagets Fredrik Lundin på sig ett matchstraff och det kostar spel fyra mot fem i 5 minuter med 1,14 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

22 sekunder senare punkterar Stefan Söder matchen med att göra 1-5. Det skulle falla 1 mål till i matchen och det är gästernas Victor Andersson som fastställer slutresultatet till 1-6.

Foto: Kent Lundqvist

– Starten i andra perioden var inte bra och vi släpper in 2 puckar till. Vi tar timeout och efter det rycker vi upp oss rejält. Vi fortsätter att spela bra efter reduceringen och behåller spelet i anfallszon. Vi hade behövt få dit en puck till där för att verkligen få nerv på matchen. I slutet av perioden får Vallentuna snöpligt öka på sin ledning till 4-1. I tredje drar vi på oss ett matchstraff och dom gör 1-5 tidigt och jakten kommer av sig.  Vi får lära oss av detta och ta revansch på onsdag på Hanviken, avslutar Fagerlund.

ESK Hockey – IF Vallentuna BK 1-6 (0-1,1-3,0-2)

Skott: 28-31 (12-11,11-12,5-8)

Period 1: 0-1 (03:21) Andreas Paulsson.
Period 2: 0-2 (20:44) Stefan Söder, 0-3 (22:55) Viktor Trojmar, 1-3 (25:56) Jesper Bärgård, 1-4 (39:05) Viktor Trojmar.
Period 3: 1-5 (41:36) Stefan Söder, 1-6 (48:18) Victor Andersson.

PIM: 31 (4:2:25) – 6 (2:2:2)

Lämna ett svar