Blekt ESK föll tungt!

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Ett minst sagt blekt ESK var nästintill chanslösa mot Västanfors IF hemma på Enavallen.

– Det här var ingen höjdarmatch av oss, medger ESK-tränaren Mattias Hemlin.

Det var bäddat för en bra match på en fantastisk matta på Enavallen, men det uteblev helt. Det blev istället en andefattig tillställning med två mediokra lag inblandade.

Foto: Kent Lundqvist

I den första halvleken händer det inte mycket. Det blir mest ställningskrig på mittfältet och av någon anledning så gick spelet med boll mer bakåt än framåt?

Foto: Kent Lundqvist

Det tar till den 13:e matchminuten innan vi får se ett offensivt initiativ av hemmalaget. Då är det högerbacken – Stina Roswall som tydligen tröttnat. Hon tar saken i egna händer genom att trolla sig fram och in i offensivbox, men där kommer en lååång fot emellan till en resultatlös dubbelhörna.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna knackade boll ganska hyggligt, men fastnade gång efter gång på ESK-defensiven som stod upp bra och var få glädjeämnen i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa halvtimmen spelad så får VIF en frispark i hyggligt läge. Den slår Annie Holst riktigt bra och bollen dimper ned på en helt borttappad Lotta Nurmilehto mitt i boxen och hon nickar snyggt och prydligt in 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av halvleken så tänder matchen till en smula. Först så har hemmalagets Ida Söderström en frispark från distans som tar i överliggaren och ut igen. På det vänder spelet och gästernas Alva Hyttinen får ett fritt läge mitt i boxen, men hemmalagets målvakt – Sofia Andersson Söderberg gör en strålande fotparad.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvlekens inledning så startar ESK mycket optimistiskt och mer eller mindre långtids parkerar på offensiv planhalva, men det är alldeles för svag passningskvalité i det sista avgörande momentet för att det skall bli något farligt av det hela.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 10:e minuter kvar att spela så sticker gästerna upp i ett av få anfall som renderar i en högerhörna som kom att bli farlig. Nytt fritt läge mitt i boxen, men den här gången så får vi se en högoktanig räddning av hemmakeepern.

Foto: Kent Lundqvist

Under de sista 10:e minuterna så går ESK ned på en 3-backslinje, men lyckas ändå inte skapa något tryck offensivt. I stället så stänger gästerna matchen. På en vänsterhörna slagen av Malin Olander landar bollen hos en ånyo borttappad Nurmilehto som med pannan fastställer slutresultatet till 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi försöker och försöker, men det är något som inte fungerar när vi skall hota offensivt. Bortsett från de två fasta situationerna som de gör sina mål har vi bra koll i spelet utan boll. Vi vet ju hur vi skall agera på fasta i egen box så här har vi lite att fundera över. Som lag så kommer vi inte alls upp i nivå idag, med Sofia i målet var bra och räddade oss ett par gånger med fina räddningar, avslutar ESK-tränaren

Enköpings SK – Västanfors IF 0-2 (0-1)

Mål, 0-1 (29) Lotta Nurmilehto, 0-2 (89) Lotta Nurmilehto.

Spelarbetyg ESK:


Sofie Hedengren


Rebecca Hemlin/Sofia Andersson Söderberg


Stina Roswall

Lämna ett svar