Blytung säsongsöppning för HBK.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK fick en blytung öppning på säsongen borta mot Upsala IF i Damfemman.

– Ja, det är aldrig kul med en sån förlust, men det känns inte så tungt ändå. UIF var riktigt bra och otroligt samspelta, på en helt annan nivå, menar HBKs Caroline Mattsson.

Hemmalaget tog ganska omgående tag i taktpinnen och med kvarten spelad så var det redan 3-0 där UIF gjort två av tre på fasta situationer.

– UIF var väldigt starka på fasta situationer och får flertalet hörnor i första som alla blir väldigt farliga, de lyckas även sätta 2 av dessa.  Vi blir chockade av starten och hela första är vi förvirrade och kommer aldrig in i matchen, vi får jaga mycket boll.

Det hela resulterar i ett underläge för HBK med hela 0-5 när lagen går till halvtidsvila.

– UIF utnyttjar våra misstag och resultatet i första speglar tyvärr den halvleken. I halvtid pratar vi ihop oss och flyttar om lite i laget och det blir en helt annan match i andra.

HBK jämnar nu ut spelet och får mer att jobba med i spelet med boll.

– Vi står upp bättre och det är mycket jämnare, vi etablerar spel och gör det väldigt bra! Vi är mycket nöjda med vår insats i andra.  Det är kul att se hur tjejerna tar till sig av det som sägs i halvtid och förändrar spelet därefter, avslutar Mattsson.

Upsala IF 2 – Härnevi BK  7-0 (5-0)

Varningar: X
Publik: 30

Lämna ett svar