Bolltapp kostade för ESK på Ekebyvallen!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i ESK föll i premiären av Damtvåan borta mot Upsala IF.

ESK fick en tung start på säsongen i Damtvåan. I premiären borta mot UIF var det två bolltapp som kom att kosta matchen.

ESK svarar för en hygglig förstahalvlek, men tar inte betalt när lägen finns att såra hemmalaget. Istället är det UIF som visar på effektivitet. Med ett klassiskt lobbskott kan Alexandra Hjort gör 1-0.

– Vi gör en hyfsad första halvlek och lyckas erövra boll högt upp på deras planhalva vid ett flertal tillfällen, men skapar inga riktigt heta chanser. Tyvärr tappar vi boll mitt på plan när de gör 1-0 mitt i första halvlek, berättar ESK-tränaren Mattias Hemlin.

ESK kämpar och sliter för att komma tillbaka i matchen, men den blir mer vilja än ordnat spel. Det skapas heller inga direkta kvitteringschanser. I stället så kan UIF punktera matchen. ESK tappar boll på mittplan och Caroline Zetterling straffar det med att fastställa slutresultatet till 2-0.

– I andra blir det inte så mycket ordnar spel från vår sida. Mot slutet trycker vi på och skapar några lägen, men avsluten är tyvärr för tama. Det vi tar med oss är det aggressiva spelet i första halvlek där vi lyckas erövra boll på deras planhalva, avslutar ESK-tränaren.

Upsala IF – Enköpings SK 2-0 (1-0)

Målen, 1-0 (20) Alexandra Hjort, 2-0 (78) Caroline Zetterling.

Lämna ett svar