Bra avslutning på säsongen för Madelene Sagström!

Bild: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström avslutade säsongsfinalen– CME Group Tour Championship i Naples, Florida med en ny framskjuten placering.

Madelene Sagström svarade för en bra avslutning av Tourfinalen på Tiburón Golf Club. Det var påtagligt att hon hade en accelererade formkurva med 72-72-68 slag inför dagen. Den skulle fortsätta stiga!

Efter en bra inledning med två par så kom dagens första av fyra birdies. -5 på scoren var bra, men det skulle bli bättre. Förvisso så tappar Madelene ett slag innan hon vänder hemåt igen efter en sur bogey på hål 9:e, men sedan lyfte det.

Med fyra spelade hål på sista 9:e så var det -6 på scoren efter två par och två snygga och bra birdies. Skulle det komma mer? Ja! Det blir fyra par och en birdie till som gör att Madelene tar sig upp på en bra 13:e plats med -7 på scoren.

Världsettan Jin Young Ko var fullständigt överlägsen under Tourfinalens sista speldag, det var aldrig något snack om saken. Världsettan som spelat minst på Touren (4:a tävlingar 2020) av världsnamnen var skoningslös! När hon rullade i sin 7:e birdie för dagen på hål 18 så stod det klart att hon vann på imponerande -18, hela fem slag före tvåorna – Hannah Green & Sei Young Kim.

Övriga svenskor: Anna Nordqvist 11:a (-8), Linnea Ström 38:a (-1), Pernilla Lindberg 59:a (+3).

 

Lämna ett svar