Bra genrep av ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ESK-Hockey svarade för ett bra genrep inför en ny säsong i Hockeyettan hemma i Bahcohallen mot det tippade topplaget Väsby IK.

– Vi gör en bra match och får en hel del bra svar med oss in i tävlingssäsongen, säger ESK-tränaren Johan Jonsson.

Det skulle komma att bli en bra första period av ESK som håller ihop laget och får ned farten bra på gästande VIK. Redan efter 20 sekunder så har Niklas Regelius en bra chans framför mål, men en täckande klubba kommer emellan.

Foto: Kent Lundqvist

VIK hittar inte fram många gånger i perioden, men med 2,10 spelat så är det mycket nära på en av få chanser. Det är Jesper Kemi som får på ett rungande avslut som går stolpe & stolpe ut.

Foto: Kent Lundqvist

ESK trummar på bra i spelet och etablerar mycket spel i offensiv zon, men väl där så överarbetas det och man kommer till få avslut sett till hur ofta man faktiskt är med pucken under kontroll i offensiv zon.

Foto: Kent Lundqvist

Matchbilden svänger under de sista fem minuterna och det på grund av att hemmalaget drar på sig utvisningar och får spel tre mot fem i över en minut, men klara ut det hela och perioden slutar mållös.

Foto: Kent Lundqvist

ESK kommer ut starkt även i mellanakten och under den första minuten så har Ludwig Wallin en bra chans att ge hemmalaget ledningen, men avslutet fastnar på en back framför mål.

Foto: Kent Lundqvist

Pucken blir dock kvar i offensiv zon och Adam Lidström hittar en fristående Marcus Collin som snärtar in 1-0 för ESK med 1,37 spelar av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

ESK har bra kontroll på händelserna och klarar dessutom ut ett boxplay på ett förtroende sätt, men med 7,48 kommer en billig kvittering. Ett ganska lamt skott studsar på den så normalt säkre hemmakeepern – Simon S:t Cyr och rakt på en framstörtande Fredrik Stridlund in i mål till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

ESK drar nu på sig utvisningar som gör att man tappar momentum i matchen och VIK kan istället ta över kommandot och vaskar fram ett par heta chanser att ta ledningen, men ESK klarar ut det och avslutar perioden bra med ett par bra chanser. 1-1 står sig dock in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

ESK kommer återigen ut starkt och kan återta ledningen i matchen redan efter 44 sekunder spelat av den tredje perioden. Det är Zebastian Bodini-Schmitt som efter bra spel får ett bra läge i slottet och han är klinisk i avslutet när han trycker upp pucken i taket bakom en chanslös Linus Ryttar i VIK målet till 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

ESK har återigen bra kontroll på matchen och spelet när man är fulltaliga och har dessutom en puck i ribban av Bodini – Schmitt. Men i stället för utökad ledning så är det VIK som kan kvittera en smula ologiskt sett till matchbilden just då. Det är återigen på en lättvindig retur som Manfred Ehlers får vifta in till 2-2 med 7,36 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det målet rycks matchen sönder av en hel del utvisningar. I slutskedet så är det spel fem mot fem och i den spelformen är ESK vassare än VIK och vaskar fram ett par heta chanser att avgöra, men det lyckas inte hemmalaget med och istället går matchen till övertid och spel 3 vs 3.

Foto: Kent Lundqvist

Efter bara 23 sekunder så rivs den i övrigt anonyme Elliot Lorraine och gästerna tilldöms en straff som Lorraine förvaltar till 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker det var ett klart fall framåt även idag och det ger en bra känsla inför kommande premiär på söndag. Vi tar dock alldeles för många utvisningar och trots bra boxplay idag så kommer det inte hålla i längden. Powerplay är bra och vi etablerar och bygger bra, men är för uddlösa. Här behöver vi hitta fram till fler avslut. Annars så är jag egentligen mycket nöjd med det mesta i spelet både med och utan puck, säger Jonasson efter matchen.

Enköpings SK – Väsby IK 2-3 (0-0,1-1,1-1,0-1)

Skott: 24-44 (5-12,10-19,9-13)

Målen, 1-0 (21:37) Marcus Collin, 1-1 (27:48) Fredrik Stridlund, 2-1 (40:44) Zebastian Bodini-Schmitt, 2-2 (47:36) Manfred Ehlers, 2-3 (60:23) Elliot Lorraine.

Utvisningsminuter, ESK: 10x2min. VIK: 7x2min.

Spelarbetyg ESK:


Adam Lidström


William Kaijser


John Petersson

Premiär ATG Hockeyettan : 15/9 Hanvikens SK vs ESK-Hockey 16:00 i Tyresö Ishall.

Lämna ett svar