”Bra känsla för framtiden”

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IK och Friidrottslöftet – Linnea Westerberg har fått en bra start på säsongen med nya personliga rekord.

Linnea är inne i ett flitigt tävlande just nu och trots en del strul på vägen så blev det med goda resultat.

– Förra helgen var jag och tävlade i västra Mälardalsspelen i Köping på söndagen. På denna tävling ställde jag enbart upp i spjut. Inledningsvis gick inte tävlingen särskilt bra, då det var mycket strul med ansatsen. Jag bestämde mig då för att ändra ansatsen lite och se om det skulle kunna göra någon skillnad. Att ändra så mycket under en tävling är inte alltid så optimalt, så jag fick då se denna tävling mer som ett träningstillfälle, berättar Linnea som fortsätter:

– Men trots denna ändring gick det bra ändå. Det längsta och bästa kastet mätte 35.96 meter, vilket är lite mer än en halv meters pers. Resultatet på denna tävling blev bra, men om man kollar till helheten skulle jag ändå säga att tävlingen inte var den bästa eftersom det var en del strul med ansatsen. Även om denna tävling var lite strulig tar jag ändå med mig ett nytt pers och en bra känsla till framöver.

Även med släggan så har det hänt en del för Linnea som ser ut att gå en spännande sommar tillmötes.

– Under förra helgen tävlade jag även i slägga, men inte på samma tävling. På fredagen 7/6 tävlade jag i slägga på SAYO. Jag körde slägga i kvinnoklassen med många andra duktiga släggkastare, så det var rätt bra nivå på tävlingen. Jag förbättrade även där mitt pers, men denna gång med över 1 meter till 45.27, berättar Linnea som fortsätter:

– I släggan känner jag att det finns mer att ge, men måste bara jobba på att få ihop de olika momenten. SAYO var en bra tävling för mig, då det blev pers och att jag har en bra känsla om att kunna kasta ännu längre.

Lämna ett svar