Bra start på säsongen för Södra Trögds IK!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK fick en bra start på säsongen i premiären hemma mot Håbo FF.

Det blev en trevande inledning på premiären mellan STIK och HFF där det inte bjöds på något speciellt bra spel under de första 20 minuterna. Det skulle krävas ett mål för att matchen skulle sätta sig.

I den 20:e minuten så sätter hemmabacken Sebastian Petersson en bra boll i djupet som en friställd Simon Tapper tar hand om och trycker in 1-0 bakom en chanslös Philip Wickgren i HFF målet.

Nu lossnar ”som sagt” matchen och det spela bättre fotboll. Det är hemmalaget som tar över mer och mer. Med 40 minuter spelat så för gästerna en hörna som slutar med att hemmakeepern Markus Hedström räddar och sätter upp bollen snabbt på Tapper som trollar sig igenom och blir fälld, vilket renderar i en straff. Den straffen slår Hedström, men inte bättre än att bollen rullar utanför.

– Inge bra start på matchen, men vi jobbar oss in i matchen och tar över sista delen. Ledningen känns också rättvis, menar STIK-tränaren Alexander Pettersson.

Den andra halvleken hinner bara bli sekunder gammal när bollen ligger i gästernas mål. Det är avspark och Adan Hellsten stressar HFF defensiv så pass att man rensar på honom och i mål till 2-0.

Det är sedanmycket nära att hemmalaget utökar sin ledning i den 57:e minuten men Wickgren gör en strålande räddning. HFF har inte mycket, men med dryga timmen spelad fick Hedström bekänna färg två gånger om. Det är först på en kontring där han räddar ett friläge och minuten händer det igen, med samma utgång.

Det skulle falla ett mål till i matchen som nu domineras stort av hemmalaget. Efter att ha vaskat fram ett antal heta chanser som duktige Wickgren räddat så klev inbytte Henrik Jowilin in i handlingen. Han får bollen med en bevakare i ryggen som han vänder bort och med ett kliniskt avslut med vänsterfoten överlistar han Wickgren och fastställer slutresultatet till 3-0.

– Vi gör en bra premiär och får med oss en skön och bra seger. Spelet som vi har här i andra halvlek med bra tålamod och bra värderingar lovar gott inför fortsättningen. Om jag får vara kräsen så borde vi kanske gjort något mål till, men jag är ändå nöjd, avslutar STIK-tränaren.

Södra Trögds IK – Håbo FF 2 3-0 (1-0)

Målen, 1-0 (20) Simon Tapper, 2-0 (46) Adam Hellsten, 3-0 (79) Henrik Jowilin.

Spelarbetyg:


William Hovind


Albin Persson


Simon Tapper

Publik:32

Lämna ett svar