Chockstarten knäckte inte EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK svarade för en bra insats i sista omgången hemma mot tabellfyran i bortamötet mot Roslagsalliansen.

Det startade dock illa! Redan efter 25 sekunder får Enköpings målvakten Olivia Wennerström plocka bollen ur maskorna

-Tror  hela femman satt fast i handbollsklister när domaren blåste till match, berättar EIBK-tränaren Benney Brundell.

Fort gick det iallafall för hemmalaget, där Jessica Karlsson gjorde 1-0. Roslagsalliansen var det klart bättre laget i första, som präglades av många avblåsningar. Med 16.08 spelat håller sig återigen Jessica Karlsson framme och gör 2-0.

– Vi var alldeles för passiva med mycket bolltapp i mittzon. Inte mycket som stämde. Så typiskt vår start på matcherna, men vi tuggar oss in mer och mer och får ordning på spelet.

Madeleine Johansson håller sig framme med 16.18 spelat och reducerar till 1-2 innan periodvilan. I andra perioden blir spelet tuffare och ännu fler avblåsningar och utvisningar. Först åker hemmalaget på en utvisning efter 5,36.

– Vårat pp varar inte så länge, då vi drabbas av en tvåa. Klockan visar då 7.13. Fyra mot fyra och vi börjar ta över matchen mer och mer.

7.34 in i mellanakten gör måltjuven Julia Brundell, ensam mot målvakten 2-2 på egen hand efter att hon brutit en bollstöld på mittplan och kort därefter så gör Ida Nyholm en ”one man show”. Tar bollen på hemmalagets planhalva, springer ett varv runt mål och sätter 2-3.

– Ett lag som bestämmer, fast hemmalaget har många vassa kontringar som Olivia räddar om dom kommer fram.

Med 12.15 blåser domaren för mål igen! Sophie Norell  står helt fri framför mål och rakar in 2-4 med assist från Wendy Yap.

EIBK klarar ut en utvisning i början av den tredje och sista perioden, men det skulle ändå komma en reducering med 2,53 spelat då Ida Edslätt gör 3-4.

– Vilja och ett jäkla kämpa, och mycket bra målvaktsspel av Olivia, räddar oss i tredje. Tar en timeout för att lugna ner.

Det gav resultat för med 18.58 spelat sätter Maria Karlsson 3-5 där Wendy lägger ett snabbt frislag, där många spelare var på väg att byta. Skotten 3-7.

– Kul att få avsluta säsongen på det sättet. Har spelat tajt och jämnt i dom flesta matcherna efter jul. Ingen viker ned sig utan krigarhjärta över lag. Vi har fler vinster än förluster. Kom inte topp fyra, men tre poäng ifrån är inte så dåligt. Har haft många spelare, men så ska det väl vara i ett utvecklingslag, summerar Benney.

IBF Roslagsalliansen – Enköpings IBK 3-5 (2-1,0-3,1-1)

Skotten 14-21 (8-6,3-8,3-7)

Damtrean >>>

Lämna ett svar