Dagens motstånd: Obesegrade i 966 dagar!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK spelar idag ett nykomlingsmöte borta mot Brottby SK i Herrtreans 6:e omgång och det kommer bli en riktigt jobbig uppgift.

Idag kommer FBK få något att bita i då man spelar borta på ökända Össeby IP! För motståndet står BSK som inte förlorat en tävlingsmatch på hemmaplan sedan 24/9-2016 (966 dagar), men gissa mot vilka? Fanna BK! Denna säsong som nykomlingar har BSK startar hemmasäsongen med två av två segrar och 6-1 i målskillnad.

– Vi vet att det kommer bli en tuff uppgift för oss, men det är så det kommer se ut alla kommande matcher också med sin lilla egna historia och svårighetsgrad, säger FBK-tränaren Alexander Alan.

I hemmalägret tar man det hela med ro, men hoppas samtidigt att man kan förlänga sviten.

– Vi gör alltid bra matcher hemma och någon gång ska ju sviten brytas, men jag hoppas på att det får vänta ett tag till. Vi tar en match i taget och jag tror inte folk går runt och tänker på den, säger BSK-tränaren Navid Haque på lagets hemsida.

Förra säsongen i div.4 spelade lagen två gånger kryss med varandra (3-3,2-2). Vad kommer krävas för att ta poäng idag och hur ser det ut i truppen?

– Det gäller att grabbarna är väl förberedda och levererar det bästa för dagen. Det känns som vi alltid har ändringar i startelvan, men som jag sa vid ett tidigare tillfälle – vi har en bred trupp med kvalitet och det är dagsformen som avgör. Vi förväntar oss av varandra att vem som helst kommer in gör jobbet. Konkurrensen är hård på ett bra sätt, avslutar FBK-tränaren.

Sagt om motståndet:
Brottby SK är tabellfemma med 9p på kontot. Saknas i laget gör Erik Engblom, Fredrik Fhanér och Filip Åkermark. Övrigt: läs ovan.

Senaste mötet:
FBK vs BSK 2-2 (1-2)
Läs mer om den matchen >>>

Matchfakta:
BSK vs Fanna BK omg.3 herr div.3.
13:00 på Össeby IP.

Lämna ett svar