Defensiv kross när ESK tog andra raka!

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: En äckligt disciplinerad defensiv bäddade för ESKs  andra raka trepoängare.

– Ja, jag tycker vi gör en riktigt bra laginsats. Vi pratade innan matchen om att göra en bra prestation över 60 minuter, att vara noggranna i defensiven, vilket vi är idag matchen igenom, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Matchen startar i ett rasande tempo med gästande Forshaga IF som styrande och dom får bra svar på en hög press i spelet utan puck. ESK försvarar sig bra och kan hålla dem på utsidan och det skapas egentligen inget som kan kalas kvalificerad målchans.

Foto: Kent Lundqvist

ESK äter sig in i matchen och med 9,20 spelat kommer första chansen och då är det Filiph Åström som har chansen, men skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden får ESK chansen att spela fem mot fyra och då kommer matchens första mål. Det är Robin Nilsson som får chansen, men gästernas keeper Eric Forsberg gör en tokräddning. Pucken studsar dock ut till Nilsson igen som gör 1-0 på returen med 18,22 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

ESK kommer ut starkt i mellanakten. Med 3,22 spelat tar Wilmer Lindblad skott från blå och framför kassen styr Johannes Hellsten in sitt första mål för säsongen till 2-0 bakom Forsberg.

Foto: Kent Lundqvist

FIF får sedan chansen att ta sig in i matchen igen då hemmalaget drar på sig sin andra utvisning i matchen, men ESK klarar ut det hela galant. Gästerna skulle dock ganska omgående få en ny chans i spel fem mot fyra, men även denna gång kommer FIF till korta.

Foto: Kent Lundqvist

FIF skulle få en jättechans att reducera med 13,14 spelat då ESK för en gångs skull slarvar i spelet med puck. Det är Emil Smedberg som tar sig i fritt läge, men hemmakeepern Benjamin Johansson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

I det här skedet av matchen tappar ESK i skärpa och tar risker på fel ställen och det gör att FIF tar över initiativet i matchen och hemmalaget drar på sig en ny utvisning. Hemmalaget fortsätter dock att övertyga i boxplay och håller gästerna på noll när lagen går till periodvila.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får en drömstart på den tredje perioden när Robin Nilsson hittar en fristående Jesper Bärgård som är iskall i läget och lyfter in en backhand till 3-0 med 1,28 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Med 7,22 spelat är det nära att matchen punkteras. Stark hittar Bärgård med en öppnande passning, men den här gången så är det Forsberg som går vinnande ur striden.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter sedan att spela ”äckligt disciplinerat” både med och utan puck vilket gör att FIF inte hittar fram på mål. Känslan är det är närmare 4-0 än att det skulle komma en reducering.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle också komma! Med 15,48 spelat så kliver poängkungen – Daniel Andersson fram och stänker in 4-0 i spel fem mot fyra och en stor match av ESK är punkterad.

Foto: Kent Lundqvist

– Forshaga kom ut med hög fart men vi lyckades rida ut deras anstormning och sen tycker jag att vi växer in i matchen. Skönt också att få göra två mål i powerplay, vilket vi också ville höja oss i. Kul också att vi lyckades hålla nollan, avslutar Fagerlund.

ESK Hockey – Forshaga IF 4-0 (1-0,1-0,2-0)

Skott: 24-31 (10-7,6-16,8-8)

Period 1: 1-0 (18:22) Robin Nilsson.
Period 2: 2-0 (23:22) Johannes Hellsten.
Period 3: 3-0 (41:28) Jesper Bärgård, 4-0 (55:48) Daniel Andersson,

PIM: 24 (2:6:16) – 6 (2:0:4)

Spelarbetyg ESK:


Robin Nilsson/ Benjamin Johansson


Oliver Horrsell/ Jesper Cederberg


Tobias Smids

Lämna ett svar