Delad poäng i D3!

Foto: Kent Lundqvist

EIBKs D3 lag spelade sin andra match på två dagar. Efter urladdningen mot  Bålsta väntade ett hemmamöte mot Töff/Tierp på söndagen.

– Töff är ett schysst och välspelande lag med mycket fart. Vi spelar oftast jämnt mot dom, så även denna gång. Men ska man chockstarta en match så ska man göra ett mål i andra bytet, menar EIBK-tränaren Benney Brundell.

Emma ”Zorro” Carlsson får ett pass bakom mål från Louise Andersson. I det läget sitter oftast bollen i nät, så även denna gång. Då hade det spelats 1.11. av matchen. Båda lagen radar upp chanser med bra försvarsspel från båda. Eibk drabbas av en utvisning med 16.33 spelat, men den ”dödar ” man effektivt.

– Alla var eniga inför andra om att vi måste hålla dom på utsidan då dom inte har så bra skyttar. Men får dom in bollen i slottet så är dom hyper vassa.

Så skedde med 5.12 spelat av mellanakten då kvitteringen kom genom Alva Stafberg.

– Tycker nästan att vi dominerar andra. Skapar många chanser med ribbträffar och frilägen.

11.08 in i perioden får EIBK utdelning åter igen genom Emma som blir frispelad av Felicia Karlsson.

Tredje blev det omvänt spelmässigt. Töff tar över och EIBK praktiserar förvarsspel som görs mycket bra. Det skapas även framåt. Bakslaget och kvitteringen kommer med 6.37 spelat av perioden genom Camilla Johansson. Vid en grötig och rörig situation framför Enköpings målvakten Jennie Larsen lyckades Julia Wallsten ge bortalaget ledningen med 3-2. Time out Enköping.

-Vi ville gå för minst oavgjort, så upp med laget och sett press plus stenhårt försvarsspel.

Bra tryck från EIBK vilket medförde att gästerna tvingades ta en utvisning med 18.23 på matchuret. Sju sekunder senare kom kvitteringen till 3-3 då Wendy Yap får stå helt fri en meter från målet framspelad av Emilia Sörlin.

-Nu börjar man få lite högre vilopuls och något högre när vi får en utvisning med 35 sekunder kvar.

Men EIBK håller undan och klarar en poäng.

– En bra och schysst match. Vi håller ihop spelet och höll oss hyfsat till spelplanen. Så 3-3 är väl inte så illa ändå. Nu kommande helg väntar sista matchen och seriefinal mot Hagunda hemma i Ilian, avslutar EIBK-tränaren.

 

Enköpings IBK U – Töff/Tierp 3-3 (1-0,1-1,1-2)

Skott:  (8-8,8-4,12-8)

Målskyttar EIBK: Emma Carlsson 2, Wendy Yap.

Damtrean >>>

Lämna ett svar