Delad pott i derbyt på Lådö IP.

Foto: Kent Lundqvist

Ett derby mellan SK Elvan och Håbo FF öppnade säsongen på Lådö IP och det slutade med delad pott.

Premiär på Lådö IP och då med ett derby mellan Elvan och HFF i Herrfemmans 7:e omgång. Två lag med en tillsynes accelererande formkurva kom till match med varsin seger i omgång 6.

Derbyt startar med att hemmalaget lägger en elak press på gästerna som trots sin ovana på naturgräs försökte rulla boll och spela sig ur pressen, men med mindre lyckat resultat.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var påtagligt att vi inte är i fas med spelet på naturgräs. Vi har bara gjort enstaka träningar på underlaget och fick det inte att stämma, medger HFF-lagkaptenen Kalle Lindqvist.

– Tycker vi får tag i matchen bra initialt och har ett bra go i laget vilket också gav ett omgående resultat, konstaterar Elvan-tränaren Per Lygnegård.

Pressen skulle ”som sagt” omedelbart ge resultat. På en bra slagen högerhörna av Max Österman kommer Linus Bylin som skjuten ur en kanon och sätter pannan på bollen mitt i boxen och den går knallhårt rakt i mål till 1-0 bakom en chanslös Emil Ravfalk i HFF målet.

Foto: Kent Lundqvist

HFF fick ägna sig åt att ställa om på våg efter våg av anfall från hemmalaget och i den 12:e minuten så får Axel Svahn ett bra läge, men hemma målvakten – Filip Berkefelt tippar avslutet till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 20 minuter spelat så kommer en bra 10 minuters period av gästerna som vaskar fram ett par heta kvitteringschanser. Den bästa chansen har Sofiane Kerri som trollar i offensiv box och ger sig själv ett fritt läge, men Berkefelt gör en strålande fotparad.

Foto: Kent Lundqvist

Elvan tar sedan tillbaka initiativet och greppet om matchen under den sista kvarten av första halvlek och borde nog utökat sin ledning sett till chanserna. Österman har ett bra läge, men bollen går i stolpen och returen framför mål trycker Eric Forslund utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare så har Erik Kvernplassen en boll i ribban. Bollen blir kvar på offensiv planhalva för hemmalaget och Forslund hittar en friställd Österman i högerinnerposition men Ravfalk räddar.

Foto: Kent Lundqvist

– Ingen bra halvlek av oss, konstaterar HFF-lagkaptenen. Spelet jackar inte i och vi behöver tänka om i spelet för att hitta poäng i den här matchen.

– En skaplig halvlek där vi dock pulserar i vår prestation. Med lite bättre fokus i avsluten kunde det varit mer, konstaterar Elvan-tränaren.

Den andra halvleken blir medioker där gästerna HFF kommer ut och blir betydligt rakare i sitt spel samtidigt som Elvan av någon outgrundlig anledning sjunker ned och hamnar i en mycket låg positionering.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav en ganska ensidig matchbild där HFF nu var boll och spelförande mot ett Elvan som nu får ägna sig att slå ifrån sig och spela långt.

HFF vaskar nu fram chans efter chans att kvittera, men avsluten räddas av Berkefelt eller så hittar dem helt enkelt inte ”rutan”.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 10 minuter kvar så skulle det tillslut ringa. Ett bra inspel från vänsterkanten och chans i boxen räddas av hemmabackar, men bollen rullar ut till vänsterbacken Elias Johansson som får på en kalasträff och bombar in kvitteringen till 1-1 bakom en chanslös Berkefelt.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir efter det ställningskrig mellan två lag som verkligen går för alla tre poäng, men det skapas egentligen bara en bra chans under de avslutande 10 minuterna. På en bra slagen frispark av Kalle Thorsell landar en andraboll hos Joakim Johansson som får på ett bra avslut, men precis utanför Ravfalks högra stolpe.

Foto: Kent Lundqvist

– Vet inte varför det blir så här, suckar Elvan-tränaren efter slutsignalen. Vi tappar ju allt i den andra halvleken och det påminner mycket om matchen mot Sunnersta. Vi skall säkra matchen eller vad vi håller på med, men bra var det inte. Gör lite byten för att få in mer energi, men det var effektlöst. Visst vi tar poäng och det är väl bra, men vart var energin och kampen som vi ändå står för i vårt spel, känns som en förlust.

– Ett rättvist resultat sett till 90 minuter. Även om vi vill vinna matchen så får vi vara nöjda med hur vi hanterar situationen med underläge i halvtid och ett spel som inte fungerar. Vi säger till varandra i halvtid att vi behöver spela mer grisfotboll för att ha en chans att vända matchen, det gör vi bra, säger HFF-lagkaptenen efter slutsignalen.

SK Elvan – Håbo FF 2 1-1 (1-0)

Målen, 0-1 (7) Linus Bylin, 1-1 (78) Elias Johansson.

Varningar: 0-1
Publik: 30

Spelarbetyg:


Joakim Johansson SKE


Kalle Thorsell SKE/Kalle Lindqvist HFF


Axel Lundgren HFF

Lämna ett svar