Delad pott i svårspelat derby!

Foto: Kent Lundqvist

Derbyt i Herrsexans 4:e omgång mellan Örsundsbro IF och Enköpings IS blev kanske den sämsta matchen så här långt.

Man kan lugnt säga att det var och blev en mycket dålig fotbollsmatch när det spelades derby på en svårspelad Åvallen mellan ÖIF och EIS.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det blev ingen bra match alls, det var svårspelat och det gick bara inte att spela fotboll på den här planen, konstaterar EIS-tränaren Patric Lindblom.

– Inte lätt att spela, men lika för båda lagen trots allt, menar ÖIF-tränaren Örjan Gustavson.

Bollen studsade och for, precis som matchen. Det var EIS som dominerade stort under den första kvarten mot ett nykomponerat ÖIF lag.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, vi hade ett i sort nytt lag på benen och det tog tid för oss att hitta rätt i våra positioner, berättar Örjan.

Det kom också att kosta i den 9:e matchminuten. En frispark nickskarvas av Ejub Mehic till en fristående Jalal Qalandar mitt i boxen och han får en fot på bollen som letar sig i mål till 0-1 bakom en ställd hemmamålvakt – Johan Törnlund.

Foto: Kent Lundqvist

EIS fortsätter sedan att ha kommandot i matchen fram till det är spelat 20 minuter. Då lossnar det för hemmalaget som får ordning på positionerna och tar över matchen. Man skapar också en hel del heta chanser att kvittera och då framför allt på sin högerkant.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle tillslut ge utdelning. Med knappa halvtimmen spelad så kommer ett inkast på högerkanten där bollen landar hos en borttappad Pontus Nordin i högerinnerposition och han tackar med att kruta in 1-1 otagbart för gästernas keeper – Kazem Ahmadi.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF radar sedan upp bra chanser innan halvtidsvilan. Jonas Hagman har två heta chanser och Jacob Bojlert ett rungande distansskott som tvingar Ahmadi till en högoktanig räddning vilket gör att 1-1 står sig in i halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen fortsätter att vara rent ut sagt dålig i den andra halvleken, men det skapades en del chanser. Den första har Ejub mitt i boxen, men avslutet klingar högt i stolpen och rensas sedan undan av ÖIF försvarare.

Foto: Kent Lundqvist

Det är EIS som har det mesta av spelet i den andra halvleken, men med knappa timmen spelad så är det ändå ÖIF som en smula turligt göra 2-1. Det är Andreas Stråle som tar ett skott från distans och framför mål får Bojlert en tå på bollen som ändrar riktning och i mål bakom en ställd Ahmadi.

Foto: Kent Lundqvist

EIS jagar sedan en kvittering och med 4:a minuter kvar att spela kommer den stora chansen. En friställd Kushtrim Trimi avslutar bra, men Törnlund svarar för en klassräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen ser ut att sluta med hemmaseger, men då kliver Jeton Mustini fram med två minuter kvar att spela. Efter en vänsterhörna landar bollen hos honom och han får på en kalasträff som går i mål till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Sett till 90 minuter är det rättvist, medger ÖIF-tränaren, men det är ju surt när kvitteringen kommer så sent. Vi gör ingen bra match i sin helhet även om jag tycker vi tar över sista halvtimmen i första halvlek och har bra koll på EIS. Vi kommer inte alls ut till den andra halvleken med samma energi och det gör att vi inte kan hålla i och vinna matchen, EIS var hetare och förtjänar poängen.

– Ingen bra match på en plan som inte passar oss som vill rulla boll. Det ändå som gällde var att hålla bollen i luften och då blir det så här dålig fotboll, tyvärr, konstaterar EIS-tränaren. VI får vara nöjda trots allt att vi kan jobba till oss poängen även om jag tycker att vi har matchen här i andra halvlek.

Örsundsbro IF – Enköpings IS 2-2 (1-1)

Målen, 0-1 (9) Jalal Qalandar, 1-1 (25) Pontus Nordin, 2-1 (58) Jacob Bojlert, 2-2 (88) Jeton Mustini.

Varningar: 1-1
Publik: 55

Spelarbetyg:


Andreas Stråle ÖIF


Jonas Hagman ÖIF/Jeton Mustini EIS


Ejub Mehic EIS

Lämna ett svar