Delad pott på Åvallen!

Foto: Kent Lundqvist

Ett sylvasst och bra derby på Åvallen mellan Örsundsbro IF P13 och Håbo FF slutade med delad pott.

I solen på en fantastisk Åvallen fick vi se ett svängigt och bra derby mellan hemmalaget ÖIF och gästande HFF. Matchen spelades 3×25 minuter och det skulle bli ruggigt rafflande.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen rivstartar och det var hemmalaget som omgående tog kommandot med ett starkt och offensivt spel. ÖIF vaskar fram en trippelchans redan efter tre minuter spelat som HFF-keepern räddar, men på returen av den tredje chansen så lyckas till slut hemmalaget göra 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare så är det nära en kvittering. På en riktigt bra slagen frispark dyker hemma-keepern och räddar bollen till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF vänder omgående på den hörnan och efter bra spel så skapar man en ny het chans i offensiv box som resulterar i att ledningen utökas till 2-0 med ett vårdat avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så jobbar HFF sig in i matchen och tar över bollinnehavet för en stund. Med ett fullständigt bländande kombinationsspel så skapar man två heta chanser med dryga 6 minuter spelat. Det första avslutet i bra läge går över och det andra avslutet går i överliggaren och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden så skulle HFF så äntligen få utdelning på sitt fina spel. Först så kommer en jättechans framför mål som avslutas över, men efter insparken så får vi se en bollstöld och fint spel som resulterar i en snygg reducering till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra perioden gick klart till hemmalaget som har bud på mål i flertalet anfall innan man till slut lyckas. Efter ett bra avslut och en målvaktsräddning kan ÖIF peta in 3-1 på en retur.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en riktig väckarklocka för gästande HFF som efter det tar över matchen helt. Omgående så reducerar HFF till 2-3 och på avsparken får vi se en bollstöld och en frispelning som gav kvittering till 3-3.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF sticker sedan emellan och har en jättechans att återta ledningen, men i fritt läge mitt i offensiv box så går avslutet utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Två minuter senare så kommer HFF i ett bra uppspel på vänsterkanten och i högen av spelare framför mål så gör gästerna 3-4.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blev det öppna spjäll i matchen där båda lagens försvar var vidöppna i jakten på att göra mål. HFF har ett avslut i ribban och ÖIF missar två frilägen innan lagen går till periodvila med gästerna fortsatt i ledning med 4-3.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så svänger matchen över till hemmalaget igen. ÖIF lyckas också tidigt kvittera till 4-4 på en snygg kontring.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen jaga sedan ett avgörande och det är nära flera gånger. HFF har ett par lägen, men närmast är ett rungade skott från distans som stryker utsidan av stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF är det lag som ligger närmast ett avgörande, men närmare en räddning av målvakten och en HFF back på mållinjen kommer man inte vilket gör att derbyt slutar ”rättvist” med delad pott.

Foto: Kent Lundqvist

 

Örsundsbro IF – Håbo FF 4-4 (2-1,1-3,1-0)                     


 

Lämna ett svar