Delad pott på Fanna IP.

Foto: Kent Lundqvist

Krampaktig poängförlust – Fanna BK förde spelet men fick ”bara” med sig 1 poäng hemma mot Danmark i Damtrean.

– Surt att vi inte kan få med oss alla tre poängen i den här matchen som jag tycker vi för och dominerar stort på slutet, säger FBK-tränaren Henrik Norell.

Det blev en ganska jämn och tillknäppt inledning på matchen, men i den 8:e minuten så tar gästerna ledningen. Det är en frispark som nickas in i mål till 0-1 via ribban.

– Tjejerna ville så mycket att det blev krampaktigt i spelet och uppträdandet under den första halvleken där vi trots spelövertag spelade fast oss själva gång efter annan i samma yta som vi vinner boll.

Det skulle dock inte dröja länge för hemmalaget att kvittera. Mriam Doham hittar ut med en bra boll på Maja Olsson på högerkanten och hon bryter in och sätter säkert 1-1.

Det blev dock inget resultat som stod sig in i halvtidsvilan. I slutskedet så kommer 1-2 ur egentligen ingenting.

– Vi gör insatsen här i andra men behöver flytta bollen bättre för att hitta de ytor vi skall och behöver jobba med.

Det skulle dock fortsätta att vara plottrigt och smått i FBK spelet med boll fram till dryga timmen var spelad. Nu tar FBK över helt och hållet. Det skulle också tillslut ge utdelning. På en bra slagen högerhörna av Louise Welén landar en andraboll hos Sandra Åkerman som trycker in 2-2.

Slutet av matchen går klart till FBK som borde ha avgjort och fått med sig alla tre poängen. Den bästa chanen har Linn Taxén som snyggt frispela av inbytte Evelina Westin, men gästernas målvakt gör en svettig räddning och matchen slutar med delad pott.

– En bra andra halvlek av oss där vi flyttar bollen som vi skall och då får Danmark problem. Vi skapar också tillräckligt för att vinna den här matchen, men tyvärr så ställer den svagare första halvleken till det för oss. Nu väntar två tuffa matcher innan sommaruppehållet, avslutar FBK-tränaren.

Fanna BK – Danmarks IF 2-2 (1-2-)

Målskyttar FBK: Maja Olsson, Sandra Åkerman.

Varningar: 4-0
Publik: 65

Spelarbetyg FBK:


Sandra Åkerman


Maja Olsson


Louise Welén/Linn Taxén

Lämna ett svar