Delad pott på Lådö IP!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ett tight derby på Lådö IP när SK Elvan och Södra Trögds IK drabbade samman i Herrfemman.

Efter en minst sagt andefattig inledning på derbyt var det hemmalaget som fick fart och kunde med dryga kvarten spelad ta ledningen med 1-0 på en omställning. Det är Linus Bylin som hittar Niklas Johansson och han överlistar STIK-målvakten Markus Hedström.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det mycket Elvan som hittar ytor och sårar gästernas defensiv som får slita en hel del för att freda sitt mål. Men med dryga halvtimmen spelad kommer gästerna i en kontring som renderar i en tilldömd straff. Förtroendet går till Abdikadir Noor Osman, men hemmalagets målvakt Jonas Pürkner räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter är det mycket nära att hemmalaget får en straff då Eric Forslund är på väg igenom, men han håller sig på benen och får iväg ett avslut som går i insidan av stolpen och ut igen innan den rensas bort av STIK defensiven.

Foto: Kent Lundqvist

Innan halvleken är slut är det sånär igen att Elvan utökar sin ledning då Bylin slår ett riktigt vasst inlägg från högerkanten som Forslund så när hinner på, men 1-0 står sig in i halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så blir matchen mer öppen och lagen byter lite chanser med varandra innan gästerna tar över fullständigt. Under den sista 20 minuterna är det mer eller mindre spel mot ett mål där Pürkner svarar för den ena efter den andra högoktaniga räddningen och tillsammans med sina backar ser han ut att reda ut stormen.

Foto: Kent Lundqvist

I den 79:e minuten så håller det inte längre. Ett bra inlägg av Sebastian Pettersson hittar Henrik ”Södra”Jowilin som nickar in 1-1 snyggt och prydligt bakom en chanslös Pürkner.

Foto: Kent Lundqvist

STIK ligger sedan på för ett avgörande och det är nära att samme ”Södra” avgör med fem minuter kvar att spela, men denna gången så är det Pürkner som går vinnande ur striden och derbyt slutar med delad pott.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en medioker första halvlek där vi inte alls kommer loss i vårt spel och hotar inte Elvan som vi vill. Men i den andra halvleken så får vi tag i spelet och trycker på och kunde med lite tur fått med oss alla poängen, starkt av oss att komma tillbaka och ta en nödvändig och viktig poäng, säger STIK-tränaren Alexander Pettersson.

– Vi gör en mycket bra första halvlek och kunde nog ha gjort någon balja till, visst de har en straff men halvleken gick till oss rättvist. I andra så får vi det inte att stämma på amma sätt och här under den sista delen av matchen så är vi riktigt illa ute och får nog summa summarum vara glada för att vi tar en poäng och inte tappar i serien på dem, säger Elvan-tränaren Per Lygnegård.

SK Elvan – Södra Trögds IK 1-1 (1-0)

Målen, 1-0 (18) Niklas Johansson, 1-1 (79) Henrik Jowilin.

Spelarbetyg:


Niklas Malmfors SKE


Henrik Jowilin STIK


Jonas Pürkner SKE/Emanuel Granholm STIK

Lämna ett svar