Derby på nya konstgräset i Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist (arkiv)

Imorgon lördags är det premiärspel på den nya konstgräsmattan i Bålsta och det med ett damderby mellan Håbo FF och Fanna BK.

Hur har veckans uppladdning varit inför derbyt?

– Veckan har varit lite knackig med lite småskavanker och en del som har med skola att göra. Hoppas på bra uppslutning på den avslutande träning så vi får en rejäl genomkörare, berättar HFF-tränaren Janne Petersson.

– Vi har tränat på som vanligt och det har varit ett bra tempo och bra fokus. Vi har nu gått på gräs för första gången i veckan men kör sista träningen på konstgräs, då matchen spelas på det underlaget. Alla tjejer är i träning och det ser laddat ut. Skall bli kul och möta Håbo igen, vi mötte dem i Upplandscupen och då vann de med 2-0 så vi är riktigt sugna på revansch. Vi har en bra känsla i truppen och tar med oss det vi presterat sista månaderna, som har varit riktigt bra, berättar FBK-tränaren Henrik Norell.

Vad vill ni se i spelet?

– Vill se mycket aggressiva spelare över hela planen och kunna gå tillbaka till vår grunduppställning, säger Petersson.

– Vi har en gameplan och vi skall försöka utgå ifrån att spela vårt eget spel men troligtvis så kommer det bli en fysisk kamp där det lag som har bäst inställning vinner. Tror det blir en riktigt spännande derbymatch som kommer innehålla allt som Derbyn brukare erbjuda. Kul att får spela premiärmatch på nya arenan och tror och hoppas på mycket folk som kommer och tittar, säger Norell.

Är det några ändringar i laget inför derbyt?

– Kan bli en del ändringar med tanke på att vi får tillbaka 3 spelare, men man får se upp så bra som juniortjejerna visat att dom gärna vill vara med och slåss om startelvan. Det är ganska skönt huvudbry, avslutar Petersson.

– Spelare Ut: Julia Carlström. Spelare In: Amanda Westerberg, avslutar Norell.

Matchfakta:
HFF vs FBK damtrean, omg.2
15:00 Nya konstgräset.

Lämna ett svar