Derbyseger för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK vann ett odramatiskt derbyt i Damtrean hemma mot Bålsta FBC.

Det blev som väntat EIBK som var starkast i derbyt hemma mot BFBC i Damtrean.

– Vi var det bättre laget och det är alltid kul att vinna derbyn, menar EIBK-tränaren Benney Brundell.

– Det var tufft som det skall i ett derby, men vi kom inte alls upp i samma nivå som i senaste omgången, konstaterade Bålstas Sara Bragnell.

Det var EIBK som rivstartade derbyt med att göra 1-0 genom Emma Carlsson redan efter 20 sekunder. Det var dock ett tappert BFBC som verkligen försökte och man skapade också chanser. Med 1,20 var det nära kvittering då Elin Fredriksson tar avslut och Anna Holmlund har en bra chans på returen, men hemma-keepern Amanda Eriksson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Istället vänder spelet och EIBK gör 2-0 genom Carlsson som petar in en retur. Ganska omgående så kommer också 3-0. Efter en tilltrasslad situation framför mål kan Emma Svensson överlista My Ferm i BFBC målet.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan Carlsson gör 4-0 på en ny retur gör BFBC ett målvaktsbyte och in kommer istället Tilda Strömberg. Det blir ett mindre lyckat byte då hon först får se Ida Nyholm skicka in en projektil till 5-0 via ribban och sedan tvingas hon byta pga skada.

Foto: Kent Lundqvist

Carlsson för sedan både 6-0 och 7-0 innan BFBC får chansen att spela fem mot fyra. Då kliver gästernas bäste spelare för kvällen fram och reducerar. Med ett välriktat skott från högerkanten gör Sofie Timgren 1-7.

Foto: Kent Lundqvist

Carlsson var dock inte klar med målskyttet i perioden och precis innan periodvilan så skickar hon in en ny retur till 8-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi provade lite nytt i spelet och det föll inte ut som vi ville och går tillbaka till vårt vanliga spel, berättar Bragnell.

Det blev också bra för spelet och matchen som nu jämnar ut sig betydligt. Det startar dock olyckligt för hemmalagets Sophie Norell gör 9-1 med bara 29 sekunder spelat av perioden. BFBC svarar omgående med ett bra anfall där Fredriksson sätter Julia Olsson i bra läge, men avslutet går över.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan håller BFBC hemmalaget stången länge och väl. Det skulle krävas en snygg soloprestation av Nyholm för att göra nästa mål med knappa halva perioden spelad. BFBC har sedan omgående en jättechans att reducera när Timgren tar sig i läge, men Eriksson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle sedan vara EIBK som gör två mål innan perioden var över där Julia Brundell gör 11-1 och Nyholm 12-1.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista är helt jämn långt in i perioden, men till slut är det hemmalaget som genom Sissel Wickström som gör matchens nästa mål vilket betyder 13-1 och innan matchen är slut så gör Madeleine Gelin 14-1 innan Emma Brundell fastställer slutresultatet till 15-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Bara säga grattis till EIBK som vinner rättvist. Vi har ändå sekvenser i matchen som jag är nöjd med och det ser lovande ut för framtiden. Kan vi hålla i det här och kanske få in ett par spelare till för kommande säsong så blir det riktigt bra, avslutar Bragnell.

– All heder till BFBC som jobbar och sliter i 60 minuter. Vi gör det vi skall och det är bra och viktigt för våra yngre spelare här att ha med de mer rutinerade spelarna, det ger effekt för utvecklingen. Nu jagar vi vidare för serieseger, men vi har redan deklarerat att vi inte väljer att gå upp en division om så blir fallet, avslutar Benney.

Enköpings IBK U – Bålsta FBC 15-1 (8-1,4-0,3-0)

Skotten 33-13 (8-5,15-4,10-4)

Målskyttar,
EIBK: Emma Carlsson 5, Ida Nyholm 3, Julia Brundell, Emma Svensson, Wendy Yap, Sophie Norell, Sissel Wickström, Madeleine Gelin, Emma Brundell.
BFBC: Sofie Timgren.

Utvisningar: 1x2min – 1x2min
Publik: 63

Damtrean >>>

Lämna ett svar