Dessa UEFA Nations League-matcher ska du hålla ett extra öga på!

Den europeiska toppfotbollen trummar på i sällan skådat tempo. Både klubblag och landslag har matchats hårt sedan säsongsuppstarten i september.

I brittiska Premier League har man exempelvis hunnit med fyra ligaomgångar redan, och mellan dem har det dessutom spelats flertalet cupmatcher och kval till andra turneringar. Addera till det att vi nu gått in i säsongens andra landslagsuppehåll, så känns mängden fotboll nästan överväldigande. För den som börjar bli lite utmattad och behöver hjälp att sålla bland de kommande landslagsmatcherna, så har vi vaskat fram de främsta guldkornen att följa.

Sveriges matcher

Det är givetvis ett måste att bänka sig framför tv:n när det är dags för Sverige att spela. Svenska landslaget har två spännande matcher framför sig och med en bethard bonuskod kan du addera lite extra spänning samtidigt som vi jagar vår första vinst i årets Nations League. I Sveriges tuffa grupp återfinns stornationer som Frankrike, Portugal och Kroatien, vilket innebär ideligen tuffa matcher – något som inte minst syntes under septembermatcherna då Sverige föll mot Frankrike och Portugal med 0-1 respektive 0-2.

Under landslagssamlingen är det dags för ytterligare två matcher, och i den första är det Kroatien som står för motståndet. Precis som Sverige så kammade Kroatien noll under de första två matcherna, så båda lagen kommer att vara angelägna om att inte gå poänglösa den här gången. Efter matchen mot Kroatien så har Sverige chans på revansch mot Portugal. Matchen mot Kroatien spelas i Zagreb på söndag, 11 oktober, och returmatchen mot Portugal spelas i Lissabon, onsdagen den 14 oktober.

England mot Belgien

Våra nordiska grannar, Island och Danmark, ställs under helgen mot varandra i en spännande match, men strålkastarna kommer trots det att vara riktade mot den andra drabbningen i deras grupp. I den matchen möts nämligen två av Europas mest stjärnspäckade lag, England och Belgien.

Inte nog med att både England och Belgien har storstjärnor på så gott som varenda position, matchen känns lite extra kittlande med tanke på att de två nationerna ställdes emot varandra i matchen om tredjepris under VM i Ryssland 2018. Den gången var det Belgien som drog det längsta strået och vann med 2-0.

Matchen spelas på söndag den 11 oktober.

Frankrike mot Portugal

Några timmar efter att matchen mellan Kroatien och Sverige har kickat igång, så är det dags för Frankrike och Portugal att drabba samman – och det kan inte bli ett mycket mer prestigefyllt möte än så. Matchen innebär nämligen att det är den regerande världsmästare, Frankrike, som ställs mot den regerande europamästaren, Portugal.

Både Frankrike och Portugal tog full pott mot Sverige och Kroatien i september, så en vinst för endera landslag skulle innebära att man tar tag i taktpinnen i kampen om gruppsegern.

Onsdagen den 14 oktober är det dessutom dags för repris av VM-finalen när Kroatien och Frankrike ska möta varandra.

Italien mot Nederländerna

Ytterligare en match som man inte vill missa är Italien mot Nederländerna den 14 oktober. De två nationerna är erkända bland de främsta inom fotbollen, men de senaste åren har deras landslag blandat och gett. Den senaste tiden tycks de dock har hittat tillbaka till sina positioner som giganter, och mötet mellan dem båda lovar mycket i form av både kvalitet och kamp.

Oavsett om man föredrar klubbfotboll eller landslagsfotboll, så är det ingen som kan förneka att vi har ett par riktigt fantastiska matcher att se fram emot i UEFA Nations League, de kommande dagarna.

 

Lämna ett svar