Det blev som väntat en Jobbig match för EIBK!

Målskyttet fungerade inte mot AIK. Foto: Kent Lundqvist

Efter ett bra uppehåll var Enköpings IBK laddade för att börja tävla igen, men det gick på tok borta mot svårspelade Almunge IK i den 13:e omgången av Herrtrean.

– Vi kan väl konstatera att dom gjorde mål på sina lägen men det gjorde inte vi, berättar EIBK-tränaren Johan Lindh.

Det blev inte alls som EIBK hoppats och redan med dryga tre minuter spelat var det 2-0 till hemmalaget. Det skulle komma mer – tyvärr. När lagen gick till periodvila spå var AIK i ledning med 4-1 där Isak Ekström reducerade till 1-3.

I mellanakten fortsätter det att grina illa för EIBK som skapar men fortsätter att missa chanser. Det startar dock bra då Hampus Haraldsson tänder ett hopp redan efter 1.36 spelat då han reducerar till 2-4. Sedan är det Hemmalaget som är effektivast och kan göra tre raka mål fram till ledning 7-2 innan Emil Ramström reducerar till 3-7 i spel fem mot fyra. AIK hinner dock stänga matchen innan periodvilan med att göra 8-3 genom Oskar Norrström.

Varsitt snabbt mål i den tredje perioden gav 9-4 och AIK drar på sig dubbla utvisningar. Då gör Peter Eriksson-Ahlin 5-9 och kanske kanske? Nej, hemmalaget fortsätter att producera i för snabb takt för att det skall bli match. EIBK fortsätter att missa chanser, som en straff i den tredje perioden som får ringa in kvällen för EIBK som till slut förlorar matchen med hela 8 bollar.

– Vet inte om det är att vi inte har haft match på länge som gör att vi inte var riktigt där. Vi får ta med oss problemet att vi har så svårt att göra mål trots bra lägen och hur vi ska lösa det, annars får vi släppa denna match, summerar Lindh.

Almunge IK- Enköpings IBK 13-5 (4-1,4-2,5-2)

Målskyttar EIBK: Isak Ekström 2, Hampus Haraldsson, Emil Ramström, Peter Eriksson-Ahlin.

Utvisningar: 3x2min – 0x2min
Publik: 48

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar