Det grinar fortsatt illa för HBK.

Foto: Kent Lundqvist

Damfemman: Härnevi BK tog dåligt betalat hemma mot ett snuskigt effektivt Vaksala SK.

Vi fick se ett riktigt bra HBK hemma mot ett VSK som verkligen tog hand om sin få chanser i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det blev lite som i förra omgången mot Tierp med bra fotboll och liten effekt, suckar HBK-tränare Caroline Mattsson.

Redan efter 2 minuter är Emma Eklund igen för hemmalaget, men bollen rullar utanför och kort därefter är det Linnéa Ögren som är igenom och det hela slutade med hörna. Det var lite av ett signum för halvleken.

Foto: Kent Lundqvist

Med halvtimmen spelad så var dags igen för en dubbelchans. Eklund serverar Nathalie Hjälm två chanser, men båda avsluten går över.

Foto: Kent Lundqvist

VSK har en chans i första halvlek och gör två mål! I den 33:e minuten tar Kajsa Holm Lang en riktigt vass och lång löpning i djupet, får bollen, rundar hemma-keepern Stina Öberg och gör 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Två minuter senare så får gästernas Pernilla Sandenskog bollen en liten bit innanför offensiv planhalva och drar till på volley, hon får en kalasträff som seglar in precis under ribban till 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

Där tappar HBK momentum i matchen men krigar på in i halvtidsvilan med fortsatt underläge 0-2.

– Luften gick lite ur oss efter det målet, men det är fortsatt match och tjejerna ger aldrig upp.

Det kan man lugnt säga. Fanns det en gren som hette kamp och rätt inställning till uppgiften så skulle HBK vara överlägset det bästa damlaget i trakten!

Foto: Kent Lundqvist

Det var inte bara det som var bra, spelet var också bra för nivån. HBK möblerar om lite till den andra halvleken och bland annat så flyttar man fram Jennifer Björklund i banan och det gav omedelbar effekt.

Foto: Kent Lundqvist

I den 50:e minuten small det från distans. Ett välriktat skott borrar sig upp i nättaket till 1-2 bakom en chanslös Emeli Wiberg i VSK målet.

Foto: Kent Lundqvist

Nu brann det i den offensiva lusten hos HBK som helt glömmer bort defensiven och det kostade omgående. I vänster innerposition så lobbar Anna Lindberg snyggt in 1-3 med vänsterfoten.

Foto: Kent Lundqvist

HBK fick inte cykelrygg för det utan det var fortsatt blåställ på och man gick för poäng. Det skulle också skapas jättechanser att reducera. Med dryga timmen spelad så hade man en dubbelchans. Ögren har ett friläge som går utanför, Ögren friställer Smilla Sivander i boxen, men Wiberg räddar.

Foto: Kent Lundqvist

VSK sticker emellan med sin tredje chans i matchen. En frispark i bra läge trycker Pernilla Ebberyd stenhårt i ribban och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

HBK vill inte vara sämre. I den 84:e minuten så tar sig Björklund i läge och lossar stora kanonen. Bollen går stenhårt i ribban och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare så ger sig samme Björklund ut på en lyckad solo rajd som slutar med ett genombrott och reducering till 2-3 och nu luktade det poäng för HBK.

Foto: Kent Lundqvist

En grymt stark forcering i slutskedet skulle dock inte räcka för en hårt och bra jobbande defensiv i VSK reder ut det hela och med hjärtat i halsgropen kan de vända hemåt med full pott.

Foto: Kent Lundqvist

– Riktigt surt såklart. Vi var värda 1 poäng eller mer kan jag tycka. Vi har det mesta av spelet, men får tyvärr inte till det i den sista delen av offensiven. Alla gör en kanonmatch och det måste ju bara lossna snart, avslutar HBK-tränaren.

Härnevi BK – Vaksala SK 2 2-3 (0-0)

Målen, 0-1 (35) Kajsa Holm Lang, 0-2 (37) Pernilla Sandenskog, 1-2 (50) Jennifer Björklund, 1-3 (54) Anna Lindberg, 2-3 (88) Jennifer Björklund.

Publik: 30
Varningar: 1-0

Spelarbetyg HBK:


Evelina Pettersson


Julia Karlsson


Jennifer Björklund/Nathalie Hjälm

 

Lämna ett svar