Det ser lovande ut för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Handboll: Herrarna i Enköpings HF matchade borta mot Allsvenska Rimbo HK och spelet lovar gott.

I första halvlek är det jämnt i 20 minuter, sen tappar EHF några avslut, och drar på sig några utvisningar, och då är Rimbo skoningslösa i sina omställningar och belastar tufft i uppställt spel.

– I uppställt fulltaligt är det dock hyfsat jämnt och vi har ett skapligt varierat anfallsspel och bitvis rätt gott tryck i det defensiva spelet, berättar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Det var dock ledning med 19-15 för hemmalagets Rimbo när lagen gick till halvtidsvila.

– Till andra halvlek gör vi en justering i uppställning bakåt och går över på 5-1, och då kör Rimbo fast ordentligt. Vi kan börja ställa om på dem istället, efter bra spel i mål från Hampus (Wallin) och lite enkla(re) bollvinster.

Det gör att EHF jagar ikapp och för bi hemmalaget. Rimbo utnyttjar sina två timeouter och kommer ut offensivare i sin defensiv efter respektive, men det ger bara EHF mer yta och kan börja dryga ut ledning och vinna momentum.

– Vi har bra tålamod och kan låta alla vara i spel, få testa, vi känner att vi har bra ork och kraft vilket är skönt efter alla timmar i sommar utan boll.

Vad fick ni med er från matchen i ert fortsatta jobba med att förbereda laget inför kommande tävlingssäsong?

– Nu har vi gott om ingångar att ta ställning till och jobba vidare med, och fila på, så framåt i träningsmiljö och till kommande träningsmatcher har vi mycket positivt att jobba vidare. Gustav Odeheim kan få ett litet omnämnande efter allt slit och lite offensiv islossning, men även idag ska kollektivet ha en stor eloge, avslutar EHF-tränaren.

Rimbo HK – Enköpings HF 33-36  (19-15)

Målskyttar EHF: Mattias Johansson 8, Viktor Berg Von Linde 8, Gustav Odeheim 6, Filip Eriksson 4, Max Österman 3, Adam Skogäng 3, Joel Eneroth Ädel 2, Filip Tapper, Anton Segersten.

Lämna ett svar