”Det ska vara roligt att spela fotboll”

FBK anno 2019. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK drar så äntligen igång med tävlingssäsongen med premiär i div.3 hemma mot IFK Österåker efter en tuff och bra försäsong.

– Försäsongen har varit tuff med mycket förändringar och hård träningsdos där vi gått från två till sex pass i veckan med match. Plus en ny taktik som implementeras för att leverera fotboll på hög nivå, berättar FBK-tränaren Alexander Alan.

Vad har ni för förväntningar som nykomlingar på säsongen?

– Vi är som sagt nya och har ett lag med oerfarna spelar från högre nivå. Vår förväntning är att vi håller oss kvar i år.

Vad sätter ni upp för mål?

– Vårt mål är att få till det underhållande spelet som vi tränar på. Det ska vara roligt att spela fotboll men det gäller att jobba hårt även för det roliga. För det roliga kommer med resultaten när spelet sitter perfekt. Det är då vi kommer vinna matcher.

Hur ser truppen ut med spelare in och spelare ut?

– Vi har haft en hel del förändringar som sagt, stommen i Fanna BK är kvar sen har vi fyllt på med kvalitetsspelare (ca 15 st). Så det är stort sett nytt lag. Vilket gör allt mer spännande för i år.

Ledarteamet runt FBK- Foto: Kent Lundqvist

Vad vet ni om premiär motståndet?

– Inte så mycket, dom är stora och starka. Vi kommer behöva spela fotboll på toppnivå oavsett motstånd.

Vad vill du se i premiären?

– Jag vill se ett fokuserad lag som älskar att spela fotboll med varandra, avslutar Alexander.

Motståndarkollen:
Nykomling (1 av 5 lag från div.4) som vann sin div.4 serie förra säsongen. Enligt rapporter så skall de ha en stark trupp, kanske den starkaste på många år med ett par nyförvärv som höjt nivån. Har dessutom ett sparkapital i Joel Bylander med meriter från spel i bla. Djurgårdens IF U19 & U21 lag som kommer ansluta under våren.

Tippade topplag i serien:
BKV Norrtälje som kommer från spel i div.2 måste räknas dit, IK Franke lämnar en del frågetecken efter försäsongen, men kommer att vara med i toppen, Vallentuna kommer sin vana trogen vara med i toppen och Lokalsport tror att Värtan som trots att man är nykomling sitter på kanske den mest intressanta truppen i serien – Pass upp säger jag!

Matchfakta:
FBK vs IFK Österåker 15:00 Fanna IP.

Lämna ett svar