Det studsade inte rätt för Trögden.

Foto: Kent Lundqvist

Ingen lycka alls för Södra Trögds IK som i premiärmatchen hemma på Trögdsvallen under tisdagskvällen fick inteckna sin fjärde raka förlust och är fortsatt tabelljumbo i Herrfemman.

– Det blev svårt för oss att hitta rätt i spelet ikväll, konstaterar STIK tränaren Alexander Pettersson. Vi skulle försöka hitta in bakom deras backlinje och såra gästerna den vägen, men det fungerade dåligt.

Det kan man säga med några få undantag och när man samtidigt har oerhört svårt att acklimatisera sig till underlaget och ger bort två mål med knappa kvarten spelad var det rejäluppförsbacke. Inom loppet av två minuter gör gästande IF VP Uppsala 0-1 genom Oskar Nilsson och 0-2 av Rafael Flisberg.

STIK straffar ett glädjeberusat VP på avspark där bollen går rakt igenom gästernas defensiv till en fristående Abdikadir Noor Osman som kan reducera bara sekunder efter 0-2 målet. Efter det så rycker STIK upp sig en smula och har bud på kvittering med ett avslut i ribban av Simon Tapper som även serverar Osman ett jätteläge där en av gästernas backar räddar på mållinjen. Även VP, som är det bättre laget under de första 45 minuterna, hade ett par chanser där nog många med mig räknade in en utökad ledning i den 42:a minuten när kaptenen Oskar Nilsson är friställd mitt i offensiv box, men lyckas rulla den precis utanför.

– Vi får inte ihop det som en lagdel defensivt och det straffar sig tyvärr ett par gånger här i första halvlek, konstaterar STIK-tränaren.

I den andra halvleken så får se STIK kliva upp och ta fram lite attityd. Det gav också matchen den energi som behövdes för att kliva upp ett par nivåer. STIK jagade en kvittering i andra halvlek, men hade grymt svårt att hitta rätt i den sista delen av det offensiva spelet.

Det hettar dock till med dryga timmen spelad. På en vänsterhörna blir det tilltrasslat i boxen och hemmalaget kommer till ett bra lägen, men avslutet går över. Tiden rinner ifrån hemmalaget, ser det ut som. Med 7 minuter kvar att spela så blixtrar STIK till med en högoktanig omställning. Simon Tapper möter upp Victor Bredberg Holms perfekta inspel från högerkanten och trycker med en välriktad volley in kvitteringen till 2-2 bakom en chanslös Oscar Fock i VP målet.

Nu var det hemmalaget som var en smula glädjeberusade och inte alls med minuten senare då VP replikerar. På en högerhörna slagen av Daniel Cunha Byström landar bollen hos Johan Sörndal som fastställer slutresultatet till 2-3.

– Vet inte jag skall säga, det vill sig verkligen inte just nu. Vi får jobba vidare och fortsatt tro på vår spelidé och ha tålamod. VI har ett ungt lag som inte riktigt acklimatiserat sig till seniorfotbollen, men det kommer, avslutar STIK-tränaren.

Södra Trögds IK – IF VP Uppsala 2-3 (1-2)

Målen, 0-1 (12) Oskar Nilsson, 0-2 (14) Rafael Flisberg, 1-2 (15) Abdikadir Noor Osman, 2-2 (83) Simon Tapper, 2-3 (85) Johan Sörndal.

Varningar: 1-1
Publik: 35

Spelarbetyg STIK:

Emanuel Granholm


Simon Tapper


Sebastian Pettersson

Lämna ett svar