Det svängde i Bahcohallen!

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: ESK föll tungt i en svängig match hemma i Bahcohallen mot Borlänge.

– Ja matchen var ganska svängig, konstaterar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Den första perioden blev ganska öppen med en hel del chanser och skott i målramen av båda lagen. BHF skulle göra periodens enda mål och det kommer i spel fem mot fyra där Markus Persson hittar rätt med ett bra avslut och bra trafik framför hemmakeepern Pontus Hagman.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker att första perioden är sådär från vår sida. Jag tycker att vi kan vara mer raka i vårt spel och ta oss till mer avslut än vad vi gör. Framför allt i PP så behöver vi komma till mer avslut.

Smolk i bägaren var också att hemmalagets Fredrik Lundin fick lämna matchen i den första perioden. Efter ett felskär så befarades ett benbrott och han fick lämna på bår.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så får ESK bättra ordning på spelet och är laget som kommer till de vassare lägena. Omgående så sätter hemmalaget bra tryck på gästerna och det tar bara 55 sekunder så är det kvitterat till 1-1. Jesper Cederberg vispar upp en lös puck framför mål i taket bakom en chanslös Alexander Johansson i BHF målet.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna skapar sedan ett par riktigt bra chanser att återta ledningen, men hemmakeepern – Pontus Hagman gör ett par riktigt bra räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av perioden skulle gå till ESK då gästernas Robin Höglund drar på sig en Game Misconduct, men trots spel fem mot fyra i fem minuter så är det likaläge ett inför den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

– I andra perioden har vi bättre energi och vi gör mycket saker som är bra och vi går till periodvila med likaläge.

Inledningen av den sista perioden blir chansrik åt båda hållen, men två bra målvakter och målramen ser till att det fortsatt är 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Med 3,42 spelat så får vi se Tobias Smids svara för en offensiv puckstöld och han trollar sig igenom och pillar in 2-1 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

ESK har sedan bra chanser att utöka och kanske punktera tillställningen, men istället så är det BHF som gör nästa mål i matchen. Med dryga 10 minuter spelat så kan Dennis Finn-Olsson raka in 2-2 i öppen kasse efter mycket bra spel.

Foto: Kent Lundqvist

En olycka kommer sällan ensam och så även denna gång. Ur egentligen ingenting så kommer också 2-3 fyra minuter senare när Jacob Thor lycka hitta ett hål i hemmakeepern Hagman.

Foto: Kent Lundqvist

ESK chansar i slutskedet med att spela sex mot fem för att få till en kvittering, men istället så punkterar Finn-Olsson matchen med att fastställa slutresultatet till 2-4 i öppen kasse.

Foto: Kent Lundqvist

– Första 10 minuterna i tredje perioden tycker jag att vi börjar ta över mer och mer av matchen och vi lyckas också ta ledning. Därefter har vi flera bra möjligheter att göra 3-1, men vi lyckas inte. Istället hittar Borlänge en väg in i matchen när de gör 2-2. Vi lyckas inte förvalta de lägen som vi skapar samtidigt som Borlänge gör det, så matchen vänder över till deras fördel när de gör 3-2. Vi gör ett sista försök att få till en kvittering men lyckas inte. Vi får studsa upp mot Kalix idag och ta 3 poäng, avslutar Fagerlund.

Dagens match mot Kalix HC spelas 16:00 i Bahcohallen och kan ses här >>>

ESK Hockey – Borlänge HF 2-4 (0-1,1-0,1-3)

Skott: 35-25 (7-5,14-9,14-11)

Period 1: 0-1 (17:10) Markus Persson.
Period 2: 1-1 (20:55) Jesper Cederberg.
Period 3: 2-1 (43:42) Tobias Smids, 2-2 (51:18) Dennis Finn-Olsson, 2-3 (55:23) Jacob Thor, 2-4 (58:36) Dennis Finn-Olsson.

PIM: 4 (2:2:0) – 29 (4:25:0)

 

Lämna ett svar